Stíler blog

12 nyári divat-dilemma és a megoldásuk

12 nyári divat-dilemma és a megoldásuk

2017. június 07. - Rigó Ági

A legrémesebb divatbakikat talán csukott szemmel is elkerüljük, de van jó néhány olyan dilemma, amire a leggyakorlottabb divatőrültnek is gondot okoz válaszolni. Összegyűjtöttük a leggyakoribb nyári divattal kapcsolatos kérdéseket, és megnyugtató válasszal is szolgálunk!

 

1. HORDHATOM A FEKETE BOKACSIZMÁMAT NYÁRON IS?

A meleg időjárás beköszöntével a téli és tavaszi cipőket eltesszük, de azért előfordulhat egy pár alkalom, amikor érdemes előszedni őket. Persze csak akkor, ha nincs bennük bunda bélés…

Ilyen lehet például egy szabadtéri koncert esős időben, vagy egy fesztivál – vagyis azok a helyek és alkalmak, amikor meg kell védenünk a lábunkat a rá leselkedő kavicsoktól, törött üvegektől, vagy ugráló emberektől.

3_4.png

2. CIKI NYÁRON FEKETÉBEN JÁRNI?

Nem, a fekete nem véletlenül örök divat, ha annyira szereted, vállald be nyugodtan – de tudd, hogy ez a szín hihetetlenül szívja magába a meleget, így egy napsütéses délelőttön bármilyen fekete cucc felér egy komoly szaunaszeánsszal is.

giphy_3_5.gif

3. MI A HELYZET A BŐRREL ÉS A SZŐRMÉVEL?

A bőr, és a különböző hi-tech műbőrök már nemcsak a hidegebb évszakokban számítanak trendinek, így ha nagyon szeretnéd, egy miniszoknyát vagy crop topot simán bevállalhatsz, azonban légy tisztában azzal, hogy ezek egyáltalán nem szellőznek, így 20 fok fölött nem lesz kellemes a viselésük.

A szőrme már inkább megosztó, de ha nem tudsz élni a kedvenc táskád nélkül, ám legyen! A bunda nagykabátot azért hagyd meg a hidegebb hónapokra!

2_5.png

4. FÜRDŐRUHA BODY HELYETT?

Néha elsőre meg sem lehet különböztetni, hogy egy fürdőruhát vagy bodyt látunk a kirakatban. Ennek ellenére komolyabb helyekre, például munkába nem ajánljuk ezt a ruhadarabot, de egy laza piknikre, vagy strand utáni vacsira, koktélozásra bátran hordhatod megfelelő nadrággal vagy szoknyával.

1_5.png

5. VEHETEK FEL UJJATLAN RUHÁT A MUNKAHELYRE?

A legszigorúbb dress code-ok tiltják a vállat nem fedő ruhák viselését, így ha a munkahelyeden komolyan veszik az ilyesmit, inkább ne kockáztass. Szerencsére egyre kevesebb a vaskalapos intézmény, és Michelle Obama is sokat tett azért, hogy a legfelsőbb körökben is kedvünkre divatozhassunk.

giphy_4_5.gif

6. AZ ÚRILÁNYOK TÉNYLEG HARISNYÁBAN JÁRNAK?

Nagymamáink idejében az úrilányok a legnagyobb kánikulában is harisnyát viseltek. Csak úgy, mint az előző pontnál, itt is igaz, hogy amennyiben a céges policy megköveteli, nincs választásunk, ám akkor a zárt cipőről se feledkezzünk meg! Nincs kellemetlenebb, amint amikor a harisnya orrán lévő varrás kikandikál a szandálból.

Ha viszont éppen nem a HR-esnek akarunk megfelelni, hanem követjük a divatot, akkor bátran búcsút inthetünk a harisnyának!

giphy_5_5.gif

7. NEM NÉZEK KI HÜLYÉN KALAPBAN A VÁROSBAN?

Ha a strandon beleszerettél a kalapviselésbe, ne aggódj, nem kell lemondanod róla a városban sem! Érdemes olyan fazont választani, ami nem túlzottan nagy vagy karakteres – egy semleges, közepes méretű karimával rendelkező darab az utcán is épp olyan stílusos, mint a fövenyen.

womens-hats-for-summer-how-to-style-13.jpg

8. A FEJKENDŐK ÉS A TURBÁNOK CSAK FESZTIVÁLOKON COOLAK?

Lassan már nem is látunk fesztiválos képet egy fejkendős vagy turbános lány nélkül. Szerintem éppen, hogy menőbb ezt a kiegészítőt a hétköznapokon viselni, mint a Szigeten! Ha magabiztosnak érzed magad, és illik a stílusodhoz, bátran viseld egész nyáron.

polo-turbans.jpg

9. CIKI, HA NEM SZETTBEN VAN A BIKINI ALSÓ ÉS FELSŐ?

Egyre nagyobb divat cserélgetni a bikinik részeit, és a legtöbb üzletben külön kaphatók. Válaszd bátran a neked tetszőket, csak egy dologra érdemes figyelni: a feltűnőbb darab vonzani fogja a tekintetet, így azt viseld azon a részen, amire büszkébb vagy. Ha a dekoltázsodat emelnéd ki, jöhet a mintás, világos színű melltartó, ha pedig a csípődet, akkor alsóból válassz valami feltűnőt.

giphy_6_4.gif

10. HORDHATOK ÉKSZEREKET A STRANDON?

Hogyne, egy jó vastag aranyláncot!

Ja, azt inkább mégse :) Viszont rengeteg mókás strandékszert lehet kapni, ami feldobja az outfitet, és segít megmutatni az egyéniségedet. Arra mindenképpen ügyelj, hogy olyasmi ne legyen rajtad, amit nem szívesen hagynál el – a nagyi fülbevalója vagy a ballagásra kapott nyaklánc maradjon otthon, biztonságban!

89644a938b9cfa27174d931040767f24.jpg

11. HOVA HORDHATOM A SPORTMELLTARTÓT ÉS HOVA NEM?

Van, aki bikini felsőnek, van, aki topnak használja nyáron a sportmelltartót, és bár elismerjük, hogy tud jól kinézni ez a styling megoldás, valljuk be: az esetek többségében nem mutat olyan jól. Aranyszabályként tehát érdemes a sportmelltartót rendeltetésszerűen használni, és csak különlegesen indokolt esetekben kísérletezni vele.

untitled_design_1.png

12. A NŐI DIVATBAN IS TILOS A ZOKNI-SZANDÁL KOMBINÁCIÓ?

A zoknival viselt szandál kérdése kifejezetten megosztó. Ha nagyon magunkénak érezzük a stílust, és divatdiktátorként utat törnénk a trendnek, lehet vele próbálkozni. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy az, ami jól mutat a kifutón vagy a Vogue hasábjain, az nem feltétlenül néz ki annyira jól az utcán.

081739a53a732f81e20cf343832f3f79.jpg

süti beállítások módosítása