Stíler blog

7 házi divatpraktika, amiről tudnod kell!

7 házi divatpraktika, amiről tudnod kell!

2017. május 09. - Pusztai Olivér

Számtalanszor kiderült már, hogy a sokszor évszázados vagy évtizedes házi divatpraktikák tényleg nagyon hasznosak. Ezek a nagyanyáinktól tanult fortélyok valóban megkönnyítik az életünket. A Stíler most összeválogatott 7 tuti tippet, amit neked is ki kell próbálnod.

 161701_775x400.jpg

LÉGY HATÉKONY ÉS SPÓROLJ IDŐT

Éppen nagy rohanásban vagy és nincs időd vasalni, mert már így is késésben vagy? Semmi gond, vidd be magaddal a gyűrött ruhát a fürdőbe, amíg zuhanyzol. Akaszd fel vállfával úgy, hogy ne érje víz, és mire megfürdesz, addigra a pára kivasalja a ruhádat! Látod? Máris nyertél minimum 15 percet!

 5-bienfaits-fabuleux-bain-deau-chaude-l-6hpaxj.jpg

SOHA TÖBBÉ OLAJFOLT

Ha olajfoltos lett a ruhád, a legtöbb esetben búcsút is inthetsz neki. Sokan sóval próbálják kiszedni a makacs foltot, de ez nem a leghatékonyabb módszer. Próbálkozz inkább a babapúderrel! Szórd rá a foltra, hagyd állni egy estét és reggel mosd ki. Hidd el, meg fogsz döbbenni a végeredménytől!

 fajb_phone_scratch_fix_02_jul2014.jpg

NE SZÖSZÖLJ!

Nagyon sokan azért nem hordanak angóra és moher pulóvereket, mert a hulló szálaktól a hajad is kihullhat. Idegesítő dolog tudom, de van erre egy jó divatpraktika. Tedd a pulóvert egy jól zárható nylontasakba, majd utána a mélyhűtőbe. Hagyd ott 4-5 órára és soha többé nem fog hullani a pulóvered szála!

 

BERAGADT CIPZÁRAK ELLEN

Tudtad, hogy a grafit zseniálisan “olajozza” a beragadt cipzárat? Ez általában a leglehetetlenebb helyzetekben történik meg az emberrel, de szerencséd lehet, ha van a közelben egy puha hegyű grafitceruza. Alaposan dörzsöld be a cipzár fogait a ceruza hegyével és észre fogod venni, hogy mennyire könnyen használhatóvá válik.

 7176241_289286a3e005d80fe1fa98efa0e5d03b_wm.jpg

VELÚR CIPŐK TISZTÍTÁSÁRA

Tény, hogy az a legjobb, ha az erre a célra megfelelő ápolóval kezeled a cipődet, de ha éppen nincsen otthon semmi, még mindig számíthatsz a száraz kenyérhéjra. Tökéletesen alkalmas a velúr tisztítására, csak alaposan át kell dörzsölni a cipőt.

 

A FRÁNYA IZZADSÁGFOLTOK ELLEN

A tartósan megmaradó izzadságfoltok ellen a legjobb tipp, ha a szódabikarbónát és frissen facsart citromlevet teszünk a foltokra. Keverd össze a port és a citromlevet, majd mosás előtt fél órával tedd a foltokra a masszát. Utána már csak a mosógépeden múlik, hogy alaposan kimossa a foltos ruhadarabokat.

 sweatyarmpit-1.jpg

ÍGY TISZTÍTSD A LAKKBŐRT

Sokaknak nagy probléma, hogy a lakk hatású kiegészítőket (mint például a táska, cipő), mivel érdemes és mivel lehet a leghatékonyabb tisztítani. Nos, erre a legjobb, ha ablaktisztítót használsz. Tisztít, és hihetetlen fényessé teszi az anyagot. Arra figyelj, hogy ne közvetlenül a lakkbőrre fújd a tisztítót, hanem egy rongyra és úgy ápold a felületet.

süti beállítások módosítása