Stíler blog

Mutasd a mobilod, megmondom, ki vagy!

Mutasd a mobilod, megmondom, ki vagy!

2017. május 08. - Rigó Ági

Az okostelefonunk lassan többet tud rólunk, mint a szeretteink. Még telefonnak hívjuk, pedig arányaiban sokkal kevesebbet beszélünk rajta, mint amennyi egyéb dologra használjuk. De hol a határ?

1_4.png

Ha utazni készülünk, a hosszú lista – repülőjegy, fogkefe, stb. – helyett csak egy dolgot kell ellenőrizni: megvan a telefon (és a töltője)? Ugyanis ezzel az egy kütyüvel ma már bármi megoldható: ha kell térképként funkcionál, de ismeri a kedvenc zenéinket, alvási szokásainkat, egészségi állapotunkat, fotók és videók formájában őrzi az emlékeket (meg azt, hogy mit ettünk reggelire), tudja, kik a barátaink és a legfrissebb fejlesztéseknek hála már bankkártyaként is működhet (!).

Ha (talán túlságosan is) valaki imád vásárolni, egészen biztos, hogy ott lapulnak a mobilján a kedvenc márkái által kiadott appok, a fényképalbum pedig próbafülkés szelfikkel van tele. Nem árt, ha a korral haladva egy mobil fizetést kezelő alkalmazás is helyet kap, hiszen így fizetésnél még a bankkártyát sem kell előhúzni!

via GIPHY

A társasági élet szervezéséhez sem árt, ha felkészülünk: az ügyeletes mókamesternek minden csevegő alkalmazás jól jön, hogy minél hatékonyabban hozhassa össze a csapatot egy esti fröccsözésre vagy hétvégi kiruccanásra. A fotóalbum nála milliónyi csoportképpel van megtömve.

 

A legpraktikusabb arcok okostelefonja arra vagy felkészítve, hogy az élet apró nehézségein is könnyűszerrel átugorjon. A túlélés kötelező elemei: navigáció, személyes iratok, digitalizált bankkártya, hírolvasók, menetrendek és sofőrszolgálatok, időjárás, valutaváltó és tőzsdehírek. Minden, ami a túléléshez kell!

3_15.jpg

A telefonok leggyakrabban használt funkciói közé tartozik a kamera, és ha valaki erre kattan rá, akkor egészen biztos, hogy megtölti a készüléket képszerkesztő alkalmazásokkal, amelyekkel bármilyen fotóból pillanatok alatt mesterművet lehet varázsolni.

A szórakoztató funkciók közül könnyű rákattanni a játékokra, amelyek akár függőséget is okozhatnak. A játékos telefonján helyet kapnak a klasszikusok (természetesen úgy, hogy a milliomodik szinten van), de persze a legújabb appok is sűrűn váltják egymást.

Ha bővebben érdekel a téma, olvass tovább!

süti beállítások módosítása