Stíler blog

Ajak kisebbítés: ez az új őrületes plasztikai trend

Ajak kisebbítés: ez az új őrületes plasztikai trend

2017. április 24. - Pusztai Olivér

Nesze neked feltöltött, csücsörödő kacsaszáj! A nők körében hosszú évekig a szájfeltöltés volt a legnépszerűbb szépészeti beavatkozás, ám úgy tűnik, hogy ennek most vége. A legviccesebb, hogy az új divat pont az ellenkezője, vagyis az ajak kisebbítés. Minél kisebb, minél ívesebb, annál jobb.

 65dedaf77099fa407cab0b872083fd4e.jpg

2000 óta elképesztően megszaporodtak a plasztikai és szépítészeti beavatkozások. Manapság már úgy szabatják át magukat az emberek, ahogyan a ruhatárukat cserélik ki évente a fast fashion nyomására. Igaz, ez egy kicsit kockázatosabb, de egyáltalán nem úgy tűnik, mintha ez elrettentő erő lenne, sőt.

Nemrég azon akadtunk ki, hogy mindenki Barbie-vaginát akar, de a tinik körében divatos vákuumos „szájnövesztés” is elég rettenetes divat volt. Persze a bizarr szépségtrükkök nem új keletűek, csak ma már úgy tűnik, szinte mindenki számára hozzáférhetők lettek. Pletykáltunk azokról a celebekről is, akik valószínűleg vérig sérthették a plasztikai sebészüket, akik ezért bosszúból nagyon csúnyán elbántak velük. Nem is beszélve arról a modellről, aki Barbie babának képzeli magát, és nagyjából annyi órát aludt a műtőasztalon, amennyit ébren volt egész életében, hogy mára tényleg úgy nézzen ki, mint a kislányok kedvenc babája.

 

via GIPHY

Na, de ez már a múlté, letűnt trendek, amiket elfelejthetünk, ahogyan a kacsacsőrre emlékeztető feltöltött szájakat is, mert az új trend éppen ennek az ellenkezője. Az American Society of Plastic Surgeons által gyűjtött adatok szerint az ajakfeltöltések száma 2000 és 2016 között több, mint 50 százalékkal emelkedett. Belegondoltál, hogy ez hány liter töltőanyagot jelenthet csak Amerikában? Huh!

Azonban mint minden divat, egyszer ez is lecseng, és egyesek szerint itt az ellenpont: az új trend az, hogy ezeket az óriásira méretezett ajkakat most lekicsinyítik és formázzák, de meghagyják a szopócsúcs eredeti méretét. A trend az ázsiai országokból indult (honnan máshonnan?), de mára már Amerikában is egyre több nő vállalkozik ilyen beavatkozásra.

 

 

Bár műtétnek számít a korrekció, érzéstelenítéssel végzik és csak 15-30 percig tart. Az ajkat apró öltésekkel varrják, amiket utána eltávolítanak, vagy egyenesen felszívódnak. Ez idő alatt azt tanácsolják, hogy csak pépes ételt egyenek a delikvensek, kerüljék a túlságosan nagyra történő ajaknyitást és a nevetést is.

 

süti beállítások módosítása