Stíler blog

10 trükk, hogy gyorsabban nőjön a hajad

10 trükk, hogy gyorsabban nőjön a hajad

2017. április 19. - Rigó Ági

Amikor növeszteni akarjuk a hajunkat, egy örökkévalóságnak tűnik, hogy elérjük a kívánt hosszt. Ha nem akarsz fölösleges buktatókat a folyamatban, és mielőbb szeretnél hosszú, egészséges tincseket, ezeket a trükköket érdemes kipróbálni!

haj2.jpg

A rövid haj kényelmes és praktikus, de tény, hogy nem mindenki tudja viselni. Ha úgy érzed, hogy hibát követtél el, és mielőbb szeretnéd visszakapni a hosszú fürtöket, ne várj ölbe tett kézzel, hiszen tehetsz is azért, hogy hamarabb elérd a kívánt hosszt!

1. MINDEN A FEJBŐRREL KEZDŐDIK

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az egészséges hajhoz egészséges fejbőrre van szükség. Napi 5 perc masszázzsal máris jelentős mértékben javíthatjuk a kérdéses terület egészségét. (Még jobb, ha ráveszed a párodat, hogy masszírozzon meg ő!)

2. KERÜLD A TÚL GYAKORI HAJVÁGÁST

Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk: ha hosszabb hajat akarunk, akkor a vágással magunk ellen dolgozunk. Általános tévhot, hogy 6-8 hetente kötelező levágni a tördezett végeket – inkább együnk a töredezés ellen! A lehetőségek skálája végtelen az otthon is elkészíthető hajpakolásoktól a speciális szalon kezelésekig.

giphy_7_3.gif

3. NEM MINDEGY, MILYEN ÁGYNEMŰBEN ALSZOL

Naponta vagy 8 órát töltünk azzal, hogy a lepedőhöz/párnához dörzsöljük a hajunkat alvás közben. Természetes, hogy nem mindegy, milyen textillel érintkezik a hajunk, és az mennyire teszi töredezetté. Ha teheted, válassz selyem vagy pamutselyem párnahuzatot, a hajad értékelni fogja!

4. NE TEDD KI TÚL SOK STRESSZNEK

Igyekezz úgy kiválasztani a frizurákat és úgy időzíteni a hajápolást, hogy 1 nap csak egyféle hőkezelésnek tedd ki a hajadat, és persze akkor is használsz hővédő terméket. Például hajszárítás után már lehetőleg ne vasald vagy süsd be a tincseket, hanem várj egy napot. Ideális esetben persze a szabad levegőn szárított haj a legegészségesebb, így ha teheted, érdemes ezt a megoldást választani.

5. NÉHA A HAJUNKNAK IS JÁR EGY SZABADNAP

Mosás, szárítás, formázószerek… mindre szükségünk van, de azért lássuk be, ezek nem a haj legtermészetesebb pillanatai. Ha úgy adódik, hogy egy-egy napot otthon töltesz, adj szabadnapot a fürtjeidnek is: egy alapos hajmosás után feledkezz meg róla: hagyd megszáradni a levegőn, és ne kenj rá formázószereket. Olyan ez a hajnak, mint a sminkmentes napok az arcbőrnek!

haj.jpg

6. VARIÁLD A FRIZURÁDAT!

Ha mindig ugyanabba a formába kényszerítjük a hajunkat, az nem tesz jót, sőt, extrém esetekben akár a haj elvesztéséhez is vezethet (például egy rossz lófarok). Nem érdemes tehát megragadni egy stílusnál, hiszen a variációk nemcsak izgalmasabbá teszik a napjainkat, hanem a hajunk is hálás lesz érte!

giphy_6_3.gif

7. FÉSÜLKÖDJ OKOSAN!

A természetes anyagú, tudományosan kialakított hajkefék megérik a befektetést, ha hosszú távon gondolkodunk. A jó hajkefe stimulálja a fejbőrt, így a tápanyagok hatékonyabban jutnak el a hajhagymákhoz, segít a természetes olajok eloszlatásában, így hozzájárul az egészséges hajhoz.

Mindig a végétől kezdd a fésülködést, és fokozatosan haladj a hajtőig, menet közben óvatosan szétbontva a gubancokat.

8. KÖSZÖNJ EL AZ EXTRÉM HAJSZÍNEKTŐL

Azt tudjuk, hogy a szőkítés nem szolgálja a haj egészségét, ilyen kezelés ide, olyan hi-tech formula oda. Persze egy ügyes fodrász jó termékekkel elérheti, hogy a szőkítés nem teszi tönkre a hajat, de az biztos, hogy a világosítástól nem lesz egészségesebb.

Ugyanez vonatkozik a szürke, kék, pink, zöld és egyéb extrém színekre, ezekhez ugyanis a szőkítéshez hasonlóan meg kell szabadítani a hajat a saját színétől, hogy a festék zavartalanul befogja.

Ha tehát hosszú távon egészséges hajat szeretnénk növeszteni, érdemes sötétebb hajszínekben, sőt, lehetőleg természetes színben gondolkodni.

giphy_5_4.gif

9. FELEJTSÜK EL A PÓTHAJAT

Persze, érthető, ha unod a rövid frizurát, és gyorsan szeretnél eljutni a lobogó sörényig – viszont a póthajak terhelik a saját hajunkat és a fejbőrt, így nem segítenek abban, hogy gyorsabban nőjön.

10. HÁZIPRAKTIKA: ALMAECET

Az almaecet szinte csodaszer számba megy, olyan sok hasznos hatása van, többek közt a hajunkat is érdemes vele időről időre átöblíteni, mert segít a hajszerkezet lezárásában, így a tápanyagok bent maradnak, a frizuránk pedig egészségesen fog csillogni (anélkül, hogy lakkal, vagy hajfénnyel kellene turbózni).

süti beállítások módosítása