Stíler blog

A 3 legkeresettebb illuzionista, akiktől még te is hátast dobsz

A 3 legkeresettebb illuzionista, akiktől még te is hátast dobsz

2017. április 16. - Pusztai Olivér

Két embertípus létezik: akik imádják az illuzionistákat és azok, akik megszeretik őket. Lehet vitatkozni, hogy átverés-e az egész vagy sem, mindenesetre tény, hogy ezek az emberek dollár milliókat keresnek azzal, hogy pár órára elhitetik az emberekkel akár a leglehetetlenebb dolgokat is. De kik a legnagyobbak az összes közül és egyiküknek mi köze a magyarokhoz? Olvass tovább és kiderül!
copperfield-.jpg

 

1. David Copperfield: A SZUPERSZTÁR

A 60 éves illuzionista négy évtizede van a szakmában és a köztudatban. Egyértelműen hozzá köthetőek a legnagyobb trükkök: áthaladt a Kínai Nagyfalon, lebegett a Grand Canyon felett és eltüntette az amerikai Szabadság-szobrot. Az elmúlt évben „csak” 64 millió dollárnyi adót húzott ki a bűvészkalapjából, ezzel bebizonyítva, hogy ő kereste a legtöbbet. Ez mondjuk érthető, ha valaki 16 éve visszatérő vendége Las Vegas leghíresebb hoteljének, ahol 638 előadást ad a közönségének évente. A Forbes szerint megközelítőleg 800 millió dollár a teljes vagyona, így egyértelműen ő a legsikeresebb illuzionista művész a történelemben.

 

2. Criss Angel: CSALÁS VAGY TEHETSÉG?

Ő az egyetlen bűvész, aki kétszer is elnyerte az Év Merlin Bűvésze-díjat. Több rekord is a nevéhez fűződik, mint a leggyorsabb Metamorfózis trükk (kevesebb, mint 1 mp) és a menekülés kényszerzubbonyból (2p 30mp). Angel olyan látványos illúziókat talált ki, mint a vízen járás, séta függőleges falon, lebegés a háztetők felett, vagy egy nő kettévágása. Mutatványai közismertek a bűvészek világában, még maga David Copperfield is bemutatta egyiket a saját show-jában. Sokan viszont azzal vádolják, hogy filmes trükköket használ, például számítógépes utómunkákat, kötött kameraállásokat vagy beépített embereket. Angel visszautasította a vádakat és kitalálta a „néző kameráját”, amit állítólag véletlenszerűen kiválasztott nézőnek ad, hogy kedve szerint filmezze a műsort. Eddig 158 millió dollárt keresett önálló estjeivel és tévéműsoraival.

 

3. Dynamo: MAGYAR VONATKOZÁS IS VAN

Az angol születésű bűvész és illuzionista nagyapjától tanulta meg a mágia alapjait, amit New Orleans-i útja alatt tökéletesített és fejlesztett tovább. Kezdetben mutatványosként, utcai bűvészként kereste kenyerét, és trükkjeit sokakkal ellentétben bármikor, rögtönözve is képes bemutatni. 2012-ben a Varázslat a világ körül című műsoráért televíziós díjra jelölték. Dynamo 18 millió dollárt bűvészkedett össze az elmúlt években azzal, hogy meglebegtette Lindsay Lohant, sétált a Temze folyó vizén, levitált Rio de Janeiróban, és Budapesten is megmutatta már hihetetlen képességét.

Azonban nem ez az egyetlen magyar vonatkozás vele kapcsolatban. Fontos megjegyezni, hogy a bűvész guru felfigyelt négy fiatal magyar tehetségre is, akik az Art of Magic – a Mágia Művészete formációt alakították meg és viszik teltházas sikerre kis hazánkban.

Egyébként érdemes őket figyelni, mert nem kis túlzással ők lehetnek a következő nemzetközileg is elismert bűvész és mentalista műsor sztárjai, akiket egyébként legközelebb itt nézhettek meg.

 

süti beállítások módosítása