Stíler blog

5 trükk, hogy hidratálj akkor is, ha utálsz vizet inni

5 trükk, hogy hidratálj akkor is, ha utálsz vizet inni

2017. március 28. - Rigó Ági

Még a csapból is az folyik, hogy igyunk sok vizet. De mi van akkor, ha valaki nem szereti? Túl semmilyen, semleges, nem ízlik… Ilyenkor érdemes fokozottan figyelni más tényezőkre, hogy biztosítsuk szervezetünk megfelelő hidratáltságát.

why-you-must-drink-water-right-after-you-wake-up2.jpg

Mióta szinte már divat lett állandóan egy vizes palackkal közlekedni, és az egészség, a karcsúság, a ragyogó szépség és az örökifjúság Szent Gráljaként is a hidratálást nevezik meg, igyekszünk minél több vizet inni. Már, akinek megy, mert van, aki a számos érv ellenére sem tud legyűrni napi több litert. Most következő tippjeink nekik szólnak, hiszen a víz bevitelének számos alternatív módszere létezik.

1. PRÓBÁLD A BUBIST!

Ha meguntuk a „sima” vizet, megpróbálhatjuk felturbózni az élményt buborékokkal. Persze minden jó tanács a mentes víz fogyasztását ajánlja, de egy kis extra szén-dioxid még nem fogja romba dönteni az egészséges életmódunkat, és negatív hatásai eltörpülnek a megfelelő hidratáltság élménye mellett.

Ha a bubi magában kevés, lehet próbálkozni az ízesített vizekkel is, azonban hosszú távon ezt csak az összetevőket tartalmazó címke beható tanulmányozása mellett érdemes játszani. Jó alternatíva lehet a házilag készített limonádé, amibe garantáltan csak az kerül, amit mi, magunk beleteszünk. Szuper házi limonádé recepteket gyűjtöttünk össze, próbáld ki őket!

29077740792_b325568871_o.jpg

2. A JÓ HÍR: KÁVÉ ÉS TEA

A kávéról számos pletyka kering, a népi bölcsesség szerint a koffeint tartalmazó italok dehidratálnak. Ha viszont jobban átgondoljuk, minden, amiben víz van, hidratál – a különbség csak annyi, hogy a koffeintartalom miatt enyhe vízhajtó hatás lép fel, vagyis gyorsabban távozik a víz. Célszerű kompromisszumot kötni magunkkal: minden egyes kávét kísérjen egy nagy pohár víz, így az élmény is megmarad, és a kipisilt vizet is pótoljuk. A B opció a koffeinmentes kávé, különösen kávéfüggőknek érdemes ezt is beiktatni a napi rutinba.

coffee-791438_640.jpg

3. A VIZET MEG IS EHETJÜK

Számos olyan gyümölcs és zöldség létezik, ami nagy százalékban vízből tevődik össze. Az uborka az abszolút nyerő, hiszen 97%-ban vízből van, de a paradicsom is előkelő helyen áll a listán a maga 95%-ával. A görögdinnye és az eper 90%-a a víztartalom.

Ha netán szigorú kalóriaszámlálásban vagyunk, akkor érdemes figyelembe venni, hogy a dinnyénél például igen magas cukortartalom is párosul a vízhez, de az uborka zseniálisan diétabarát, szinte semmi kalória nincs benne.

water-melon-700x366.jpg

4. VALAMI ÚJHULLÁMOS: KÓKUSZVÍZ

Itthon még nem terjedt el olyan széles körben, mint Amerikában, pedig a kókuszvíz igen hasznos lehet az étrendünkben. Számos B-vitamin fajtát és ásványi anyagot is bevihetünk vele, így extrán teszünk az egészségünkért, ha ezt isszuk. Kellemes „mellékhatása”, hogy csodás összetevőivel a másnaposság tüneteit is enyhíti, így bátran felvehetjük az elhajlás utáni rutinunkba.

coconut-water-in-coconut-straw.jpg

5. A LEVES IS SZÁMÍT

Ne feledjük, hogy a levesben lévő víz is hozzájárul szervezetünk hidratálásához. Végy egy adag erőlevest, adj hozzá sovány húst és zöldségeket, és máris kész a tápláló és laktató ebéd vagy vacsi, ami ráadásul a napi vízmennyiség elfogyasztásához is hozzájárul!

pho1.jpg

süti beállítások módosítása