Stíler blog

3 tavaszi szín, amit most kell hordanod

3 tavaszi szín, amit most kell hordanod

2017. március 22. - Rigó Ági

Végre itt a tavasz, ideje megszabadulnunk a szürke és fekete ruhatártól. A Pantone szerint az élénk, sárgás zöld greenery az év színe, de ha ahhoz nem érzed magad elég bátornak, akkor is van egy pár friss árnyalat, amiből érdemes választani.

paris-street-orange-street-style.jpg

1. TELT NARANCS: BÁTOR VÁLASZTÁS

A 90-es évek sok szempontból visszatért mostanában, így a színek terén is. Ha anno rave partykba hordtál ilyen (vagy élénkebb) narancssárgát, most itt az ideje átértékelni ezt a színt. Igaz, hogy egy kicsit hasonlít a kukák és bizonyos paprikás chips-ek színére, de ha jobban megnézzük kiderül, hogy tökéletes választás tavaszra.

Ez az energikus szín lendületet és energiát ad egy rohanós naphoz, és nem is olyan bonyolult kombinálni. Az nem újság, hogy a semleges színek jól állnak mellé, de ha bátrabb összeállításra vágyunk, érdemes kipróbálni a narancs mellé a királykéket. Ütős outfit lesz, amiben egészen biztosan észrevesznek az utcán. A két megoldás közötti átmenet lehet a kék-fehér csíkozás, ami egyébként is egy klasszikus tavaszi minta.

 

2. BARBIE RÓZSASZÍN: CSAJOSABB NEM IS LEHETNE

Mostanában sokszor kerül szóba, hogy a rózsaszín férfias, de azért mi, lányok se mondjunk le róla! Ez a szín egyértelműen csajos, körüllengi egy kis retró báj, mindezzel együtt nagyon hatásos.

Ha bevállalod a pinket, ezeket mindenképpen próbáld ki:

  • egy rózsaszín nadrágkosztüm. Erő, határozottság, céltudatosság szupercsajos verzióban. Hogy elkerüljük a Doktor Szöszi-effektust, érdemes maszkulin szabásvonalat választani.
  • pink+piros. Évek óta fel-feltűnik a kifutókon ez az összeállítás, ami nem véletlen. A két élénk szín remekül mutat egymás mellett.
  • sportos részletek. Az edzőcuccokra jellemző neon színek meglepő, izgalmas kombót alkotnak a pinkkel, így az összkép fiatalos a könnyed lesz.

3. CITROMSÁRGA: A NAPFÉNY SZÍNE

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a sárga mekkora sláger idén. Kezdjük a tavaszt egy meleg, napfényes tónussal, ami a legtöbb bőr- és hajszínhez jól mutat.

Gondolkozhatunk monokróm szettben is, de ha nem akarunk kanárinak öltözni, akkor is számos lehetőség adódik. Ez a sárga árnyalat csodásan mutat világos, közepes vagy sötétkék farmerral, és persze bármivel, ami kék. Púder vagy nude színekkel kissé retró feelingje van, az arany ünnepibbé teszi, sötétzölddel pedig extravagáns lesz az összkép.

süti beállítások módosítása