Stíler blog

5 tipp, hogy feldobd a lakást tavaszra

5 tipp, hogy feldobd a lakást tavaszra

2017. március 18. - Rigó Ági

Tavasszal érdemes nemcsak a ruhatárunkat frissíteni, hanem ugyanezzel a lendülettel a lakást is fel lehet turbózni egy kicsit. Egy-két jó ötlettel, új kiegészítővel egyszerűen és gyorsan feldobhatjuk a megszokott tereket anélkül, hogy milliókat költenénk.

leadkep.jpg

1. EGY KIS SZÍN SOSEM ÁRT

Ha alapvetően semleges színű bútorokkal rendeztünk be egy teret, könnyű dolgunk van, hiszen akár szezononként új színfoltokat csempészhetünk az enteriőrbe. Gondolkozhatunk dísztárgyakban, párnákban, vagy akár kisebb bútorokban is, szinte lehetetlen, hogy mellényúljunk.

Akár izgalmas DIY projektbe is kezdhet, aki érzi magában a kreativitást, ha egy régi bútort lecsiszolva új színt, esetleg mintákat varázsol rá.

Ha a divatban már vagányan mixeljük a különböző színeket, ezt a tudást a lakberendezésben is bátran használhatjuk. A natúr színek mellett bármi jól mutat, de ha már van egy-egy dominánsabb árnyalat a térben, akkor érdemes a kiegészítőket ahhoz válogatni, hogy harmonikus legyen az összhatás.

2. A KERÁMIA LEHET MODERN IS

Ha meghalljuk azt a szót, hogy kerámia, a legtöbbünknek a nagyi vázái jutnak az eszébe, pedig ma már sokkal több lehetőség közül választhatunk. A bónusz – és ez kis lakásokban különösen jól jön – hogy egy váza vagy edény funkciót is betölt, így nem veszi el a hasznos helyet.

Persze ha nem a tömeggyártott homikban gondolkozunk, beleszaladhatunk igazán borsos árú dizájn darabokba is, de pánikra semmi ok: a “kis esztétikai hibával” rendelkező dizájn dolgokat rendszeresen kiárusítják, így ha szemfülesek vagyunk, szuper dolgokra bukkanhatunk. Ami a gyártó szigorú szemű ellenőrének színhiba, nekünk akár különleges részlet is lehet.

3. HELYEZD JOBB MEGVILÁGÍTÁSBA A DOLGOKAT

Egy jó világítás rengeteget emelhet egy átlagosan berendezett téren, de ez fordítva is igaz: lehet bármilyen csodás bútor a szobában, ha a fények nem megfelelőek, akkor bukik az egész.

Ha a lakás belmagassága engedi, érdemes csillárban gondolkozni, hiszen egy jól megválasztott darab olyan, mint az ékszer az outfiten: ragyogást (igen, szó szerint is…:)) és személyiséget ad a térnek.

4. KÉPEK, KREATÍVAN

Van, aki már a lakberendezés első lépésénél látja, hogy hova fogja elhelyezni a képeket, míg mások csak halogatják ezt a lépést. Ha még nem vagyunk biztosak magunkban, kísérletezzünk! Ha megvan a kép, amibe beleszerettünk, vigyük haza, és ahelyett, hogy első körben jól felszögelnénk valahova, inkább támasszuk le egy polcra vagy komódra. Lehet, hogy elsőre megtaláljuk a tökéletes helyet, de akkor sincs baj, ha nem válik be az első elképzelés.

5. AZ ÉTKEZŐASZTAL, AHOL MINDEN TÖRTÉNIK

Ha már unjuk az unalomig tökéletes étkezőgarnitúrákat, kezdjünk kreatív projektbe! Ahelyett, hogy teljes szettet vásárolnánk, nézzünk körül a használt bútorok közt: egy óriási, itt-ott karcos étkezőasztal már önmagában izgalmas történetet mesél, de az egyediséget fokozhatjuk különböző székekkel is. Az eklektikus hatás izgalmas, feldobja a teret.

A lakberendezési ötleteket köszönjük a Projekt Showroom csapatának! Az antik és vintage pop-up boltot március 26-ig megtalálod a Paulay Ede utcában.

Fotó: Kövesdi Réka

süti beállítások módosítása