Stíler blog

5 színkombináció, ami mindig jól működik

5 színkombináció, ami mindig jól működik

2017. március 15. - Pusztai Olivér

Sokan bajban vannak a színekkel, bizonytalanok, és nem tudják, mit mivel érdemes hordani. Van, aki túl bátor, és van, aki túl félénk. Egyik sem vezet jóra, de ha megtanulunk 5 jól variálható színkombinációt, máris nyert ügyünk van. Íme az én kedvenceim!

c26e52e298baf1ce988365495e23e226_1.jpg

TEVEBARNA ÉS FEKETE

Senki nem mondhatja, hogy a tevebarna szín unalmas lenne! Az egyik legklasszikusabb árnyalat a férfidivatban, mert ez az a tónus, ami szinte mindennel jól variálható, sőt akkor is jól mutat, ha tetőtől talpig ezt viseljük. Fontos megjegyezni, hogy minél világosabb a tevebarna, annál könnyebb más színnel variálni.

colourcombo-blackcamel.jpg

Nézzük, miért érdemes feketével kombinálni! A fekete szín biztos alapot ad szinte minden más színnek, lehetetlen vele hibázni. Klasszikus, férfias szín, optikailag vékonyít, elegáns hatást kelt. Ha szeretnénk csavarni még egyet a megjelenésen, érdemes a teve színt érdekes textúrában viselni, mint a gyapjú, vagy egy lusta kötésű polóver, de akár mintával is megpróbálkozhatunk. A fekete és a tevebarna aránya legyen 70:30 egy szetten belül, így mindkettő tökéletesen érvényesül.

 

SÖTÉTKÉK ÉS BURGUNDI VÖRÖS

Szerintem senki sem akar úgy kinézni az utcán, mint egy friss zúzódás. Sajnos a kék és lila kombináció ezt a hatást kelti, éppen ezért cseréljük le a lilát egy melegebb árnyalatra, de a mély tónus megtartásával – így jutunk el a burgundi vöröshöz.

colourcombo-navyburg.jpg

A gazdag, telt burgundit pont a sötétkék húzza vissza, így teremtve kellemes harmóniát az outfitben. A kék szín képezze az alapdarabokat, és fűszerezzük meg a vörössel egy kicsit. Az alapdarab ebben az esetben lehet a nadrág inggel, akár az öltöny is, és a vörös pedig a kabát, a zakó és az elegáns kiegészítők.

 

BARNA ÉS ZÖLD

2017 a természetközeli színek éve. Idén minden hódítani fog, ami neutrális, a föld és a természet árnyalata, mintha csak egy Indiana Jones film hangulatát szeretnénk felidézni. A zöld és a barna éppen ilyen színek. Talán elsőre kicsit fura ezt a kettőt kombinálni, de legyünk kicsit nyitottak az újra és próbáljuk ki egyszer, mert megéri. Három lehetőség is van arra, hogy jól párosítsunk ebben a kombinációban:

 colourcombo-greenbrown.jpg

  1. Világosabb barna és sötétebb zöld: A barna akár a bézs árnyalat határán is mozoghat, hogy teret engedjen a másik színnek. A zöld esetében elmehetünk akár egy vad tónusig is, ami fontos, hogy ne legyen nagyon élénk, inkább telt szín, és a barna pedig kellemes világos árnyalat.

 

  1. Erőteljes, határozott barna és visszafogottabb zöld: Ez az előző ellentéte. Ha a barna harsányabb változatában gondolkodunk, akkor a zöld lehet akár oliva, vagy khaki zöld, hogy kompenzáljuk az erőteljes tónust.

 

  1. Mindkettő erős árnyalat: Kevesen viselik el magukon, ha mindkét szín erőteljes és szinte harcolnak egymással a dominanciáért. Ezt a párosítást csak bevállalósaknak ajánlom, akik tudják viselni ezt az erős kombinációt.

Ha még mindig nem nyerte el a tetszésedet ez a kombináció, akkor inspirálódj korábbi cikkünkből, ahol a kék és zöld párosítást mutatjuk be.

 

RÓZSASZÍN ÉS SZÜRKE

A rózsaszín az egyik legnagyobb mumus a férfiak körében. Most újra kampányolnék e szín mellett, mert szerintem férfias, és a tavaszi-nyári szezonban kifejezetten jól kombinálható szín lehet.

colourcombo-pinkgrey.jpg

Szóval a pink és a szürke azért jó kombináció, mert a pink dominanciáját a szürke semlegessége kompenzálja. Persze amellett, hogy a rózsaszín feltűnő, mégis egy könnyed, lágy színről beszélünk. Úgy látszik, a férfi divattervezők valóban hisznek ebben a színben, mert 2 évvel ezelőtt megjelent és azóta állandó szereplője a trendszíneknek. Mindkettőt szabadon lehet használni szetten belül, talán a szürke nadrág és egy pink felső klasszikusabb, mint fordítva.

 

FEKETE ÉS FEHÉR

Michael Jackson már a kilencvenes években megmondta a tutit. Nem számít, hogy fekete vagy fehér, főleg, ha tudod viselni is. Márpedig ki ne tudná…! Annyira kézenfekvő és roppant klasszikus választás ez, hogy egyszerűen nem lehet hibázni vele és mindig hiteles marad. Ez a kombó jó  működik elegáns összeállításban és egy laza hétvégi szettben is. Kontrasztos, minimál és örökérvényű.

colourcombo-mono.jpg

süti beállítások módosítása