Stíler blog

6 szín, amitől félnek a férfiak

6 szín, amitől félnek a férfiak

2017. február 05. - Pusztai Olivér

Egyszer azért morgunk, mert unalmas a férfidivat, máskor meg nem merünk élni a lehetőségekkel. Sokan tartanak a színektől, pedig elég egy pár alapszabályt megtanulnunk ahhoz, hogy magabiztosan viselhessük őket. Íme, a 6 legnehezebben variálható szín, és hozzá számtalan ötlet és jótanács, hogy hogyan építsd be a mindennapi öltözködésedbe. c26e52e298baf1ce988365495e23e226.jpg

RÓZSASZÍN: NEM CSAK A BARBIE BABÁÉ

Ne már, a rózsaszín az csajos szín, nem vagyok én buzi?! - Hangzik el a rémesen kellemetlen mondat, ha éppen szóba kerül ez az árnyalat. Pedig ha belelapozunk a divattörténet nagykönyvébe, kiderül, hogy a rózsaszín a középkortól egészen a 19. századig a férfiak színe volt. Egy kifejezetten férfias árnyalatról beszélünk, hiszen a fehér, azaz a tisztaság és a piros, azaz az erő és a tűz együttes jelentésével bírt. Aztán jött a 20. század és a nagy marketingesek kitalálták, hogy a rózsaszín egy nőies szín. tricky-looks-pink.jpg

Ha a divat szempontjából közelítjük meg ezt az árnyalatot, akkor a púder, lágy és/vagy élénk rózsaszín volt a legnépszerűbb az elmúlt években. Ha sápadt vagy és fehér bőrű, törekedj a teltebb árnyalatokra, ha már napbarnított tónussal rendelkezel, akkor jöhet a pasztell és a púderszín is.

 Ha még csak barátkozol ezzel az árnyalattal, akkor érdemes a rózsaszínt sötétebb árnyalatokkal ellensúlyozni. Ha például egy rózsaszín ingről beszélünk, válassz hozzá tengerészkék zakót és sötétkék nyakkendőt. Laza, mégis elegáns hatást kelt indigókék farmerral és szürke zakóval is. Aztán szóba jöhet persze más szín is, mint a bézs és a barna.

Hasonló színek, amikkel jól működik: Piros, és a mályva árnyalatok

Ne párosítsd ezzel a színnel: Lila, viola és a sárgászöld árnyalatok

Komplementer színei: Kék és a zöld (bátrabbak kipróbálhatják ezekkel is)

Ezekkel ajánlott még párosítani: fehér, bézs és fehér, és a zöld és kék összes sötét árnyalatával (sötétkék, olajzöld, sötét khaki, stb.)

 

ZÖLD: IDÉN NAGYON TRENDI

2017 trendszíne a zöld! Szinte minden magára valamit is adó divatház kollekciójában megtalálható ez az árnyalat. Hálás szín, mert jól lehet kombinálni, és a színskálában nem egy olyan zöld árnyalat van, amit a férfiak többsége szeret, pontosan azért, mert sokoldalú.
tricky-looks-green.jpg

Egy szó, mint száz, jöhet halvány, vagy élénk zöld, itt is a legfontosabb, hogy figyelembe vegyük a bőrünk árnyalatát. A halvány, sápadt bőrszínhez az élénkebb tónust válasszuk, mint a palack zöld, vagy a benetton zöld, a világosabb tónushoz pedig az olívazöld és társai passzolnak. Ami fontos, hogy a bőrszín és a zöld árnyalata ne legyen túl közel egymáshoz.

Lehetőleg felsőruházatba építsük be ezt a színt, míg a nadrág vagy sort színe legyen egy kiegészítő szín, ami jól passzol a zölddel. Beépíthetjük ruhatárunkba a kiegészítőkön keresztül is, például sál, sapka, nyakkendő, díszzsebkendő, vagy zokni segítségével.

Hasonló színek, amikkel jól működik:  A sárgával, a sárgászöldekkel, a kékkel, a kékeszöldekkel

Ne párosítsd ezzel a színnel: Piros és a lila árnyalatai

Komplementer színei: Mályva és a rózsaszín

Ezekkel ajánlott még párosítani: Kék, fehér, szürke

 

BARNA: IGAZI JOLLY JOKER

A barnáról legtöbbünknek a megboldogult 70-es évek ugranak be. Mindenkinek kicsit retró érzése van ezzel az árnyalattal kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy búcsút kell neki inteni. Sőt! Mindenkit arra buzdítok, hogy építse be a ruhatárába, mert ez a szín egy igazi Jolly Joker! tricky-looks-brown.jpg

A barna a legklasszikusabb semleges szín a férfidivatban. Talán a legjobban variálható árnyalat mind közül, jól passzol a földszínek családjával, a sárgákkal, a rezes, a rozsda, a narancs, a khaki, a mustár, a bézs és az égetett színekkel.

A barna csak a fehérebb bőrtónushoz áll igazán jól, akiknek olíva vagy kreol a bőre, azok inkább engedjék el ezt a színt, mert nagyon fakó hatást fognak kelteni. A barna szín jól mutat  nadrágokon, pulóvereken, kardigánokon, kabátokon, bakancsokon.

Nem is kell használati utasítás ehhez a színhez, mert szinte mindennel lehet párosítani, még a komplementer színe, a kobaltkék is jól illik hozzá. A legtöbben kékkel és földszínekkel kombinálják.

 

NARANCS: HARSÁNY ÉS ENERGIKUS

Bátor az a férfi, aki narancssárgát hord! Egy kifejezetten élénk, harsány színről beszélünk, ezért óvatosan kell vele bánni. Jellemzően inkább őszi/téli szín, mégpedig okkal, ugyanis világos bőrrel passzol a legjobban.
tricky-looks-orange.jpg

Ha nem szeretnél a holland fociválogatott tagjának tűnni, válaszd ezt a színt inkább kiegészítőkhöz, mint a nyakkendő, a díszzsebkendő, vagy a sál. Egy lazább viharkabát még belefér, ha nagyon kedveled a narancs színt. Mivel harsány árnyalatról beszélünk, semleges színekkel érdemes párosítani.

Hasonló színek, amikkel jól működik: Sárga és piros

Ne párosítsd ezzel a színnel: Mályva, kék és zöld

Komplementer színei: Kék és a viola

Ezekkel ajánlott még párosítani: Föld színek, szürke, sötétkék és fekete

 

LILA: AZ URALKODÓK SZÍNE

A legkirályibb szín, amit férfi hordhat, nem hiába építették be a rómaiak és a görögök a hétköznapi viseletbe. Alapvetően ez az a szín, amit a férfiak többsége szeret(ne) variálni és beépíteni az öltözékébe, csak éppen nem tud, vagy rosszul csinálja. tricky-looks-purple.jpg

Jól harmonizál a bézs, a szürke, a kék árnyalataival, valamint a kobalt és a zöldeskék árnyalatokkal. Ez a szín kifejezetten a közép tónusú és az olíva árnyalatú bőrnek kedvez, éppen ezért sötét lila vagy pasztell árnyalatban gondolkozzunk, leginkább ingen, pólón, esetleg zakón.

Hasonló színek, amikkel jól működik: Mályva, kék, viola

Ne párosítsd ezzel a színnel: Piros és zöld

Komplementer színei: Sárga és annak árnyalatai

Ezekkel ajánlott még párosítani: Sötétkék, szürke, fehér, bézs

 

SÁRGA: TALÁLD MEG AZ ÁRNYALATODAT

Ezt a színt közismerten nagyon nehéz viselni, mert borzasztóan sápaszt. Okkal tartanak tőle a férfiak, hiszen egy harsány árnyalatról beszélünk, éppen ezért érdemes csak és kizárólag neutrális, másodlagos színekkel párosítani. tricky-looks-yellow.jpg

Kicsit csalhatunk a szín hidegségével, vagy éppen melegségével: a kanári helyett próbálkozzunk mustár-, arany-, vagy tojássárgával. Domináns ruhadarabok helyett basic-ekben és kiegészítőkben, mint például pólóban, cipőben, esetleg ingben érdemes gondolkozni. Persze bátrabbak megpróbálkozhatnak ősszel és télen egy igazán feltűnő sárga széldzsekivel, vagy esőkabáttal is, de öltönyt mondjuk ne vegyünk ilyen színből:)

Hasonló színek, amikkel jól működik: Sárgák árnyalatai, zöld és narancs színek

Ne párosítsd ezzel a színnel: Kék, rózsaszín, lila, mályva

Komplementer színei: Viola és lila

Ezekkel ajánlott még párosítani: Neutrális színek, főleg fehér, világosszürke, koromfekete és a feketék meleg árnyalatai.

süti beállítások módosítása