Stíler blog

6 negatív érzés, ami megbetegít

6 negatív érzés, ami megbetegít

2017. február 02. - Pusztai Olivér

Az érzések sokkal jobban befolyásolnak bennünket, mint hinnénk. Vannak, amik energiával töltenek fel, de vannak olyanok is, amik lefárasztanak és szomorúságot okoznak. Erről az agyunk dönt, viszont fontos tudni, hogy az agyunk képes ilyenkor gyógyítani és rombolni is a szervezetünket.

 69bf5944ea468219f299653d9c57cd1d.jpg

Érzelmei mindenkinek vannak, amit a fantázia, a gondolat, a képzelőerő nagyban befolyásol – ezt nem én találtam ki, hanem a kínai bölcsek több ezer évvel ezelőtt. Erre épül a taoizmus is. Ők úgy hiszik, hogy amit az agy kigondol, azt minden esetben egy érzéssé alakítja át, ez pedig hatással van a belső szerveinkre, szöveteinkre és sejtjeinkre is. - állítja egy thaiföldi tao center.

 

Ezért remeg a gyomrunk, ha idegesek vagyunk vagy izgulunk; amikor félünk, megemelkedik a pulzusszám és a légzésünk is felgyorsul. Ezek szervi reakciók, amiket az érzelmek váltanak ki. Ezek persze természetes folyamatok, és az evolúció során minden bizonnyal segítették a túlélést. Azonban ha hosszú távon nem tudunk megszabadulni a negatív érzéseinktől, azok évek múltán komoly betegségeket okozhatnak. Lássuk, mely negatív érzés melyik szervre hat a leginkább!

 

DÜH

Nem hiába mondjuk, hogy a düh meg tud mérgezni minket, ugyanis a máj működését befolyásolja a legjobban. A harag képes hatni a máj energiájára, legfőképpen a vértisztító folyamatra és az epetermelésre.

 

SZORONGÁS

Ez az érzés blokkolja a tüdő energiáit. A szorongó ember gyakran küzd felső léguti fertőzésekkel, tüdőgyulladással és légzési nehézségekkel. A bélnek és a gyomornak sem tesz jót, mert fekélyt és székrekedést is okozhat, hosszútávon pedig krónikus gyomor, lép és hasnyálmirigy problémákhoz is vezethet.

 

KONCENTRÁCIÓ

Itt a pszichikai betegségre gondolok, azaz ha valaki csak egy dologra tud koncentrálni és szinte megszállottá válik ettől, ami állandó aggódást eredményez. Nem nehéz kitalálni, hogy ez is a gyomorra és az emésztésre hat leginkább. Könnyen kialakulhat gyomorfekély és hasfájás is.

 

BÁNAT

Leginkább a szívre és a tüdőre hat ez a negatív érzés. Nem hiába mondják, hogy meghasad a szíve a bánattól. Ez a negatív érzés az immunrendszerre is nagyon komoly hatással van, ezért ilyenkor több súlyos vírusos betegséggel is számolhatunk.

 

FÉLELEM

Az örökös félelem és rettegés a vesére és a kiválasztó szervrendszerünkre van hatással. Ezért eshet meg az is, ha valaki nagyon fél, akkor bevizel. A hosszan tartó félelem komoly veseelégtelenséghez vezethet.

 

IJEDTSÉG

Ez sokkal váratlanabbul jelentkezik, mint a félelem. Az ember ilyenkor szinte sokkot kap, és úgy érzi, hogy megáll a szíve és a légzése. - Ezért veszünk hirtelen nagy levegőt, amikor megijedünk. Elsősorban erre a két szervre hat a leginkább, de veszélyes a vesére is.

 

süti beállítások módosítása