Stíler blog

15 legmenőbb férfi hajtrend 2017-re

15 legmenőbb férfi hajtrend 2017-re

2017. január 26. - Pusztai Olivér

Itt az újév és itt vannak a legújabb trendek is! Nagyjából már körvonalazódik, hogy melyek a legnépszerűbb stílusok idén, és az biztos, hogy a legfontosabb irányvonalak a természetesség és az egyszerű kezelhetőség, vagyis a praktikum lesz idén a középpontban. Íme a 15 legígéretesebb fazon, ami közül te is megtalálhatod a legjobbat magadnak!

 9c804f5e8d8fa6ff6396dc3041fa3dd1.jpg

 

1. Középmagasra felnyírt klasszikus frizura

Emlékezzünk csak a Beckham-stílusra a 2000-es évek elején! Az idei retró vonal pont az ezredforduló népszerű férfi frizuráit hozza vissza, így ez a vágási stílus kifejezetten trendi lesz. A középmagasra felnyírt frizura gondosan össze van dolgozva a kicsit hosszabbra hagyott felső résszel. Nyugodtan lehet ritkítani, és a ha szuper cool akarsz lenni, akkor a borosta hossza és a hajhossz lehetőleg legyen egyforma. Ez a stílus megfelel az elegáns banki tisztviselőnek, és a laza, trendi pasiknak is. Zselé helyett használj matt waxot a tökéletes hatás érdekében.

1_13.jpg 

2. Klasszikus stílus

A férfiakra általában jellemző, hogy nehezen váltanak és próbálnak ki új dolgokat a divatban, és ez igaz a frizurák tekintetében is. Éppen ezért ez az időtlen hajvágási technika biztosan sokak kedvence lesz. Brmelyik borbély üzletben kérheted ezt a stílust, elrontani senki sem tudja.

2_11.jpg 

3. Felnyírt

David Beckham nemcsak a múltból van hatással a mai divatra, hiszen több, mint 20 éve diktálja a trendeket. Több ezer férfi akar minden évben olyan hajat, mint amilyen neki vanés idén ezt a formát is érdemes ellesni: felnyírt stílus, összedolgozás nélkül. Markánsan elválik az oldalsó és a felső rész, amit lehet felfele, oldalra és hátra is formázni.

3_10.jpg 

4. César stílusú vágás

Azok a férfiak, akik nem gondolkodnak borostában és szakállban, de szeretnék valahogy felhívni magukra a figyelmet, válasszák ezt a stílusú frizurát! Kellően markáns és figyelemfelkeltő, ami a csontosabb, szögletes és ovális fejformának áll a legjobban. Van benne valami klasszikus, egyszerű, mégis megfelel a modern trendeknek.

4_10.jpg 

5. Pompadour frizura

A tavalyi évben ezt a típust vágatták a legtöbben maguknak. A klasszikus frizura egyetlen hátránya, hogy meg kell csinálni minden nap, és kell némi kézügyesség, hogy megfelelően fixáljuk. Ezt leszámítva nagyon látványos, és többféleképpen elkészíthető.

 

6. Az előkelő úriember

Ez a stílus is a legklasszikusabb vágási technikával készül. Nincsen túlzottan felnyírva, nem kell hozzá semmi, csak egy kis hajhab szárításkor. Mielőtt belevágnátok, érdemes a fodrásszal együtt megnézni, hogy melyik oldalra fésülve áll jobban a hajad, és annak megfelelően vágni.


6_7.jpg

7. Bozontos és ritkított

A tipikus jófiúk frizurája. Justin Bieber és Zac Efron is hordott ilyet, amiből egyértelmű, hogy leginkább a kisfiús arctípushoz áll jól. A lényege, hogy finishelésnél textúrázzák a hajat tépőollóval és/vagy borotvával, hogy elérjék a tincses hatást. A kicsit előre fésült, frufrus stílus amúgy is nagy népszerűségnek örvend 2017-ben, szóval ezt érdemes megjegyezni.

7_8.jpg 

8. Újragondolt csikós frizura

Szerintem mindenki emlékszik gyerekkorunk vidéki csikós frizurájára. A lényege, hogy nyakszirttől fejbúbig rövidre felnyírt, fejtetőtől homlokig egyre hosszabbodó a haj. Ez is a frufrus hajtípusokhoz tartozik, viszont legyünk óvatosak, mert nem mindenkinek áll jól.

8_6.jpg 

9. Aszimmetrikus frizura

Egy jó aszimmetrikus frizura mindig feldobja az összhatást! Nem kell megijedni tőle, csak annyi a lényeg, hogy az egyik oldalon a felnyírt haj nincs összedolgozva a fejtetőn lévővel, a másik oldalon viszont igen. Hátránya, hogy csak egy irányba lehet beállítani a hajat.

9_4.jpg 

10. Urald a göndör hajad!

A göndör haj azt csinálja, amit akar és teljesen mindegy, hogy te mit szeretnél. Ezért sokan nem kedvelik, vagy akár átoknak is tartják, pedig a titka egyszerű: a megfelelő hossz. Meg kell találni mi az, ami már jól néz ki, de még kezelhető. Érdemes ebben a frizurában gondolkodni, mert idén a göndör haj nagyon nagy divat!

10_4.jpg 

11. Vállalj be egy kicsit hosszabb frizurát!

Bár ez a stílus úgy néz ki, mint egy Pompadour, nem az. Inkább egy lazább, tépettebb rockabilly vonalhoz van közelebb, az oldalsó és a fejtetőn lévő hajhossz között nincs túl nagy különbség. Ha jól van vágva, matt fixálóval egyszerűen belőheted a sérót, és már indulhatsz is.

11_5.jpg 

12. Kadét frizura

Vannak azok a férfiak, akiknek a fejformája lehetővé teszi a teljesen rövid, katonai stílusú frizurát. Ennél egyszerűbb nincs is, és bajlódni sem kell a reggeli formázással. Csak megtörlöd, és kész is.

12_1.jpg 

13. Szörfös stílus

2017-ben a laza, természetes hatású frizura hódít. Ennek a szörfös stílusú, kicsit kócos és természetesen szárított hatású hajak teljesen megfelelnek. Az sem baj, ha finoman kiszőkítjük a végét (nem melíroztatni), hogy a napszítta hatás minél jobban érvényesüljön.

13_1.jpg 

14. Johnny Depp stílus

Már többször szó esett arról, hogy a 90-es évek stílusa újra menő. Egyik legnagyobb ikonja Johnny Depp és az ő jól ismert, de megunhatatlan frizurája. Igaz, ez nem a legrövidebb frizurák egyike, de nagyon jól kitalált és megvágott fazon.

14_2.jpg 

15. Szürke ombre

A mákos, ősz hatású haj idén is népszerű. A hajvágási stílustól függetlenül sokan választják ezt a színt, így nem mehetünk el mellette szó nélkül. Az ombre stílusban festett, hideg szürke hajszínt csak azoknak ajánlom, akik tudják is hordani és be is vállalják ezt. Gyönyörű és mutatós, de rengeteg odafigyelést és ápolást igényel.

15_2.jpg

süti beállítások módosítása