Stíler blog

5 fontos ruhadarab, amit soha ne dobj ki

5 fontos ruhadarab, amit soha ne dobj ki

2017. január 23. - Rigó Ági

Millió tanácsot kapunk arra, hogy mit érdemes kidobni a szekrényből (és mikor), de most jöjjön egy sokkal fontosabb lista: mit tartsunk meg? Ugyanis ha elsiklunk egy olyan ruhadarab felett, amit érdemes lenne száműzni, bármikor pótolhatjuk a figyelmetlenséget. Ha azonban megválunk egy pótolhatatlan darabtól, azt már nem lehet visszacsinálni.

 

1. AZ ELSŐ DIZÁJNER SZERZEMÉNY

Emlékszel még, amikor évekig szemeztél a tervező kollekcióival? Ahogy hónapról hónapra gyűjtögetted a félretett pénzt, hogy végül megvedd a hőn áhított táskát vagy ruhát? Mindegy, hogy éppen egy indokolatlanul árazott Hermes vagy egy Chanel a szóban forgó darab, vagy egy megfizethetőbb kategóriába eső holmi, a lényeg az emlék.

Bármennyire is úgy tűnik most, hogy kiment a divatból, érdemes megtartani legalább kedves emlékként.

1_12.jpg

2. AZ ÉRZELMI ÉRTÉKKEL RENDELKEZŐ DOLGOK

A póló a középiskolád logójával, amiben büszkén feszítettél egy versenyen, a nagyitól kapott bross vagy a szerencsehozó ruhadarab, amit fontosabb alkalmakkor mindenképpen becsempészel a szettedbe. Bármennyire nagy rendet akarsz tenni, ezektől a dolgoktól hiba lenne megválni, mert pótolhatatlanok.

3_9.jpg

3. A KEDVENC FARMEROD

Nem véletlenül rajongunk a farmerért (legalábbis a nem rémciki verziókért), hiszen amellett hogy változatos és kényelmes, ráadásul rendkívül strapabíró is. Csak abban az esetben indokolt hozzá nyúlni, ha már vállalhatatlanul nagy a kopás a combodnál vagy a fenékrészen. Ebben az esetben is alaposan vizsgáld meg: talán fesztiválozós sortként még újrahasznosítható!

2_10.jpg

4. EGY VALÓDI BŐRBŐL KÉSZÜLT DZSEKI

A jól karban tartott bőrdzsekik az idő múlásával egyre jobban néznek ki, ahogy öregszik és ránk formálódik a bőr. Nem baj, ha éppen nem menő a motoros fazon, vagy a hetvenes évek stílusa, ettől a klasszikus ruhadarabtól semmi esetre sem szabad megválni, mert garantált, hogy pár éven belül újra divatba jön, és akkor jókora kiadástól kíméled majd meg magadat.

4_9.jpg

5. AMIT A LÁNYODNAK AKARSZ MAJD ADNI

Mindenkinek vannak különleges ruhadarabjai, amiket a lányának szán (még akkor is, ha egyelőre a babatervezésnél sem tart). Egy ékszer, ami családi örökség, egy báli vagy esküvői ruha… nyilván nem egy bőröndnyi holmiról van szó, ezeknek biztosan találsz helyet valahol a lakásban, hiszen kidobni semmiképp sem szabad!

5_9.jpg

süti beállítások módosítása