Stíler blog

Vissza a jövőbe! Letűnt trendek az idei szezonban

Vissza a jövőbe! Letűnt trendek az idei szezonban

2017. január 21. - Pusztai Olivér

Nincs új a nap alatt, és ez a divatra is nagyon jellemző. Mindig inspirálódunk a múlt trendjeiből, hogy némi ráncfelvarrás és modernizálás után a legfrissebbként vegyük elő őket. Ez történik 2017-ben is, amikor újra visszajönnek az 1990-es és az 1970-es évek meghatározó stílusjegyei. A Stíler most összeválogatta azokat az inspirációkat, amikből te is meríthetsz egy-két ötletet az idei évre.

 americanhustle70s.jpg 

1990-ES ÉVEK MEGHATÁROZÓ DARABJAI

Emlékszünk még a nyálas boy bandekre, az Oasis frontemberére és Marky Markra? Na, az ő stílusuk tökélets inspirációt adhat az idei szezonra.

Érdemes feleleveníteni a Grunge stílust, azon belül is a nagy, lusta kötésű, túlméretezett pulcsikat és kardigánokat. Lyukas, kissé elnyűtt felsők, na meg a jó öreg, derékra kötött kockás flanell ing, kopott farmerral.

decades-90s.jpg

A tavalyi kedvenc, a sport luxe is létezik retró változatban – csak a 90-es években még nem igazán tartozott hozzá a “luxe”. A sportos és kényelmes darabok, sneakerek viszont hozzá tartoznak ehhez a retró stílushoz.

Ezek mind elég kényelmes viseletek ahhoz, hogy valóban nagy népszerűségnek örvendjenek ebben az évben. Ha esetleg szembejön egy-egy oversize darab, attól sem kell megrémülni, hiszen ez is rajtunk maradt tavalyról, és tökéletesen illik a trendbe.

 

1970-ES ÉVEK, AZAZ NYISD KI APU RÉGI SZEKRÉNYÉT

Negyven évvel ezelőtt a divat akkorát robbant, mint még soha előtte. Több ikonikus trend jelent meg ebben az évtizedben mint korábban, és a mai napig, minden évben visszatérnek valamilyen formában. Inspirálódj a Studio 54 filmből, a Starsky és Hutch-ból vagy Mick Jaggertől, ahogy ezt tette a Dior ház is ebben az évben.

decades-70s.jpg

Óriási hatással voltak az idei trendekre a slim szabású, széles hajtókájú dzsekik és a trapéznadrág. Igen uraim, a trapéz nadrág!!! :) Sokan felszisszennek most, de ezek a drabok nagyon jót tesznek az alaknak, ha éppen nem vagy konfekcióméret. Optikailag sokkal férfiasabb alakot varázsolnak viselőjüknek és már-már deltás hatást keltenek.

Az igazán merészek vagy divatőrültek most örülhetnek, mert megjelennek a hosszabb ujjú selyem vagy muszlin nyári ingek is az ismert virágos és geometrikus retró mintákkal.

süti beállítások módosítása