Stíler blog

A 3 legkedveltebb férfi parfüm újdonság

A 3 legkedveltebb férfi parfüm újdonság

2017. január 19. - Pusztai Olivér

A legújabb férfi illatkompozíciók már szeptember óta az üzletek polcain vannak, de ha te még nem választottál újat magadnak, most segítünk: összegyűjtöttük a legkedveltebb téli illatokat. 

 olg_56166928-b26c-4ba4-bf55-66ce0a771fd0.jpg

Az ősz nem csak a divatban, hanem a parfümök világában is nagyon fontos hónap, hiszen ekkor kerülnek a boltok polcaira a legújabb illatok. Természetesen az új főzetek megjelenése nem jelenti azt, hogy ki kellene dobni a tavaly vásárolt illatot, de érdemes tájékozódni, mert lehet, hogy most beleszeretünk egy új parfümbe. Ezen a téren amúgy is lassabban változik a divat, a trendek nem suhannak el mellettünk pár havonta. Idén is megtaláljuk a hagyományosan férfias illatokat, de izgalmas, édesebb jegyeket viselő parfümök is akadnak.

 

VALENTINO – UOMO INTENSE

A legtökéletesebb illat az igazán öntudatos férfiaknak. Ez a főzet a karizmatikus jellemek illata, akik dominánsak és megjelenésük lehengerel mindenkit. Az ikonikus Valentino Uomo Intense már roppant elegáns, szürke árnyalatú üvegével is jelzi, hogy igazán férfias jegyeket hordoz magában. Az üvegben lévő illatkomponens fejjegyei a zsálya olaj, mandarin, ezt követik a szív illatjegyek, ami az írisz és a tonkabab, majd végezetül az alapillatjegy marad, ami a fekete bőr és a vanília. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy egy kifejezetten virágos kompozícióról beszélünk, miközben megmarad a téli, fűszeres varázs. Hogy melyik korosztálynak való leginkább ez az illat, kattints és járj utána.

 o_41851.jpg

 

PACO RABANNE – 1 MILLION PRIVÉ

A „borostyánnal színezett arany”, a Paco Rabanne legújabb sikerillata, amit férfiak milliói választottak maguknak. A szezon másik markáns illatát hét évvel ezelőtt álmodták meg az alkotók, azóta a sikersztori nem állt meg, sőt, egyre népszerűbb! Az Eau de Toilette-et főként bőrjegyek alkotják, leheletnyi vérnaranccsal és fahéjjal megbolondítva. A szívjegy nargilé dohányt és értékes mirhát éreztet, az alapjegyei pedig forróak és érzékiek a pacsuli és a tonkabab abszolút dominanciájával.

406069152_paco-rabanne-1-million-prive-edp-50ml.jpg

Vigyázat, nagyon izgalmas és robbanékony illat! Viselője elegáns, extrém, néha könnyelmű, hajlamos a hedonista életvitelre. Mindig váratlanul bukkan fel, és meglepi a környezetét. Ha szeretnéd tudni, te melyik illatszemélyiséghez tartozol, és vajon milyen parfümök állnak jól neked, katt ide!

 

POLICE – FORBIDDEN

A jól ismert szemüveg, óra és kiegészítő márka legújabb illata mondhatni egy tökéletes alkotás azoknak, akik szeretnek szakítani a megszokott rendszerrel, lázadók, és bevállalják a merész, újszerű dolgokat, mint akár ez az illategyüttes is. Fás, fűszeres kompozíció dominál a főzetben, a bergamott és a fekete bors figyelemfelkeltő, míg a levendula, kardamom és fehérpézsma jellegzetessége teszi teljessé az illatot. Az alap illatjegyek a pézsma, ámbra és fás Lorenox, szívjegyek a levendula, kardamom, fehér fás akkord, fej illatjegyek pedig a jeges bergamott, a feketebors, és az ibolya. original_cw_1.jpg

KISLEXIKON:

Fej illatjegy: amikor megszagolunk egy illatot, először a fejjegyében található összetevőket érezzük. Ezek általában markáns illatok, amelyek gyorsan elpárolognak.

Szív illatjegy: A szívjegyben található komponensek tovább megmaradnak, mint az alapjegy összetevői, de kevesebb ideig érezhetőek, mint a fejjegy illatai. Általában a virágos vagy a zöld illatkomponensek közül kerülnek ki: például rózsa vagy levendula.

Alapjegy: Az alapjegy a parfüm leghangsúlyosabb része. A szívjegy és a fejjegy teremti meg az illat fő hangulatát és stílusát, míg az alapjegy általában csak 30 perc után érezhető. A pézsma az egyik legnépszerűbb alapjegy.

süti beállítások módosítása