Stíler blog

Így védd meg a bőrődet a mínuszok ellen

Így védd meg a bőrődet a mínuszok ellen

2017. január 17. - Pusztai Olivér

A kifejezetten hideg tél és a mínuszok nem csak az immunrendszerünket és közérzetünket teszi próbára, hanem a bőrünket is. A téli bőrápolás segít megőrizni azt a védelmi rendszert, ami ilyenkor jócskán megkopik. A Stíler következő tippjei így nem csak hasznosak, de a cikk végére rájössz, hogy szükségesek is.

 main_1500.jpg

Télvíz idején változtatni kell a szépségápolási rutinunkon. Ilyenkor sokkal jobban figyelni kell a kiszáradt, a hidegtől sokkal jobban igénybe vett bőrünk ápolására. Érdemes a megszokott szépségápolási termékek mellé beújítani egy-két olyan készítményt vagy szépségápolási trükköt, ami segít megvédeni bőrünket a dermesztő hidegtől, a vörös fotoktól és a kirepedezett viszkető bőrfelületektől.

 

TÖREKEDJ A PÁRÁS LEVEGŐRE

Ha már kint száraz hideg van – ami egyébként sem a bőrünk legjobb barátja – akkor törekedj arra, hogy a lakásban ne legyen száraz a levegő. A forró fűtőtest is szárít, éppen ezért kell párásító abba a légtérbe, ahol tartózkodsz. A párás levegő jót tesz a bőrödnek, nem fog jobban kiszáradni.
d1-bonecoultrahangos-parasito-boneco-7131.jpg

 

FIGYELJ JOBBAN A TÁPLÁLKOZÁSRA

Az esszenciális zsírsavak sokkal több vizet kötnek meg a bőrben, mint bármi más. Változtass az étrendeden és egyél minél több Omega 3 és Omega 6 zsírsavat. A lenmagolaj és a halolaj is nagyon jótékony hatással lesz a bőrödre. Ne feledd, hogy a külső ápolás csak másodlagos, belülről tudsz leginkább hidratálni és tápanyagot juttatni a bőrbe.

 

A RENDSZERES BŐRRADÍR

Mivel a bőröd sokkal jobban és mélyebben szárad télen, érdemes sűrűbben radírozni, hogy az elhalt, elszáradt hámsejtektől minél hamarabb megszabadulj. A közepes erősségű bőrradírt akár naponta is használhatod fürdés közben az egész testre, hogy a hidratáló krémek és szérumok méllyebben juthassanak a bőrödbe.

facial-scrub-superstock-695x400.jpg 

 FIGYELJ, MIVEL MOSAKSZOL

Télen mindenképpen le kell váltani a tusfürdőt vagy az erősen szárító szappant. Én alapból nem használok tusfürdőt, mert rengeteg olyan anyagot tartalmazhat, ami káros a bőrre és a szervezetre. Szappannál is figyelni kell, és télen különösen kerülni a nagyon lúgos terméket, amelyek jobban szárítanak. A lényeg, hogy tápláld a bőrt és nagyon kíméletesen tisztítsd.

 

 KÜLSŐ HIDRATÁLÁS

Fürdés után mindenképpen hidratáld a bőrödet, mert ilyenkor a legérzékenyebb. Én babaolajat, olívaolajat vagy argánolajat használok, mert ezek jobban hidratálják a bőrömet, mint bármilyen testápoló.
argan-oil.jpg

A lényeg, hogy a könnyű, vizes bázisú krémet cseréld le sűrűbb, hidratálóbb termékre. A hidratáló szérum minél kisebb molekulájú, annál jobban fog beszívódni a bőr belsejébe. Érdemes esténként, lefekvés előtt kenni magunkat, így nem tapad rád a ruha, és elég idő marad arra, hogy beszívódjon rendesen a krém.

 

KULCSFONTOSSÁGÚ ÖSSZETEVŐK, AMIKRE SZÜKSÉGED VAN

Hyaluron sav

Ez a természetes anyag a bőrben is megtalálható. Nagyon jó hidratáló anyag, hiszen egy molekula a saját súlyának ezerszeresét képes megkötni. Érdemes szérumként használni és azt keverni bele a krémbe.

Nátrium PCA

Ez egy kozmetikai nedvesítőszer, ami a bőrödben is megtalálható. Egy aminosav-származék, amely nagyon nedvszívó, és erőteljes nedvesség megkötő. Kiválóan hidratálja a haj és a bőr sejtjeit, leginkább ezért a tulajdonságáért alkalmazzák a kozmetikumokban.

Karbamid

A karbamid leginkább a vizeletben található, az aminosavak lebontásának végterméke. Igen, most lerántjuk a lepet az ápoló vizeletről is: bizony a vizelet ápolja a bőrt, pont ennek a végterméknek köszönhetően. Na, de ezt most engedjük el, nem kell lepisilned magad reggelente. Inkább szerezz be olyan testápolót vagy szérumot, aminek magas karbamid tartalma van. Ez tökéletes a krónikusan száraz, már-már berepedezett bőrnek is.

Glicerin

Megköti a nedvességet, magában tartja és felfogja azt. Kiváló vegyület, ami télvíz idején sokkal hatásosabb a társainál, mert mélyen hidratál és megvéd attól, hogy könnyen kiszáradjon a bőr. Kell neki egy kis idő, hogy a bőrünk megszokja, mivel sokkal tömörebb, nehezebb készítmény, mint más hidratálók.

 

 

süti beállítások módosítása