Stíler blog

6 dolog, amire ne költs, ha le vagy égve

6 dolog, amire ne költs, ha le vagy égve

2017. január 13. - Rigó Ági

Mindenkivel előfordul időnként, hogy a bankszámlája részletes ellenőrzése után rájön: most nem szabad szórni a pénzt. Ilyenkor érdemes átgondolni a vásárlási szokásainkat, de nem feltétlenül kell lemondanunk mindenről. Nézzük, mit érdemes megvenni, és mi az amit jobb, ha elfelejtünk csóró pillanatainkban.

paris-ss15-leaf-greener-chanel2.jpg

1. A LEÉRTÉKELT HOLMI, CSAK MERT LE VAN ÉRTÉKELVE

Pusztán azért, mert itt a szezonvégi leárazások ideje, vagy éppen súlyos shopping-függők vagyunk, még nem kötelező kifosztani az egész boltot. Mielőtt elindulnánk a kis beszerző körútra, érdemes átgondolni, hogy melyek azok a holmik, amikre valóban szükség van, és melyekre nincs.

Fontos, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára sem: ha kell egy zakó, inkább most vegyük meg, mint 2-3 hét múlva, amikor az új kollekciók két-háromszoros áron várnak majd az üzletekben. Ha klasszikus ruhadarabokat választunk, nem kell attól tartani, hogy 3 hónap alatt kimennek a divatból.

 

2. EGYET FIZET, KETTŐT KAP

Vagy hármat, vagy négyet… függően az adott üzlet marketing stratégiájától. Lehet, hogy alacsonyabb egységáron juthatunk hozzá 5 bugyihoz vagy kötött pulóverhez, mintha csak egyet vásárolnánk, de amikor meg kell húzni a nadrágszíjat, akkor nincs értelme egyforma holmikba fektetni a kevéske pénzt.

 

3. OLYASMIT, AMI MÁR VAN

Sokszor emlegetjük, hogy fehér pólóból (vagy bármelyik alapdarabból) sohasem elég, de nem érdemes akkor feltankolni belőle, amikor éppen szűkös a kassza. Ha egy használható darab már ott figyel a szekrényben, akkor jobb megelégedni azzal, és a pénzt megtartani fontosabb dolgokra.

broke-fashion-new-black-party-shirt-tattoo-favim_com-105908.jpg 

4. ÁTALAKÍTÁST IGÉNYLŐ DOLGOKAT

Nincs is jobb, mint egy tökéletesen ránk szabott ruhadarab, amitől stílusosabbak, egyszerűen érettebbek, szofisztikáltabbak leszünk. Azonban ha ehhez még egy varrónő közreműködése is kell, akkor jobb, ha lemondunk róla. Érdemes inkább a sportosan elegáns stílusra helyezni a hangsúlyt, amibe beleférnek a kellemesen oversize ruhadarabok, amiket nem kell plusz pénzért magunkra igazíttatni.
tumblr_static_tumblr_static_640.jpg

 

5. KÉNYES ANYAGÚ HOLMIKAT

Ha a belevarrt cédula szerint tisztítóba kell vinni, akkor gondolkodás nélkül hagyd ott az üzletben! Hiába csodaszép vagy pofátlanul olcsó valami, ha spórolni akarunk, nem érdemes olyan ruhákat venni, amiket otthon nem tudunk kimosni.

 

6. SZUPER WEBSHOP AJÁNLATOKAT

Az online vásárlás művészet, és ha egyszer kitanuljuk a csínját-bínját, rengeteget spórolhatunk vele. Viszont átmeneti csóróság esetén jobb ki sem nyitni kedvenc online üzleteink rendszeresen érkező hírleveleit. A fantasztikus árengedmények mellett ugyanis nem szabad megfeledkeznünk a szállítási költségről, az esetleges vámokról, sőt balszerencse esetén akár a visszaküldés díjáról sem.

süti beállítások módosítása