Stíler blog

A legfontosabb sminkecsetek

A legfontosabb sminkecsetek

2017. január 10. - Pusztai Olivér

Rengetegféle ecsetet találhatunk az üzletek polcain, szinte naponta újdonságokkal állnak elő a kozmetikai cégek. Ahhoz, hogy igényes sminket készíthessünk, nem kell megvásárolni az összes fellelhetőt, de elengedhetetlen, hogy néhány alapdarab mindig a kezünk ügyében legyen. A kérdés csak az, melyikre van igazán szükségünk?

ecsetcover.jpg

1. Alapozó ecsetek

Egy megfelelő ecset segítségével, szebben és gyorsabban lehet alapozni, így mindenképpen érdemes a kézzel való sminkelésről áttérnünk az ecsetes megoldásra. A lapos fejűek nagyobb odafigyelést igényelnek ahhoz, hogy ne csíkosan vigyék fel az anyagot, viszont beférnek a szem alá, így a korrektorozást is el tudjuk végezni velük.

A kör fejű ecsetekkel egyszerűbben lehet szépen dolgozni. Körkörös, sepregető mozdulatokat használjuk, így pillanatok alatt gyönyörű, egységes felszínt érhetünk el.

A folyékonyabb alapozókhoz lazább szálazású ecsetet válasszunk, és csak finoman mártsuk az alapozóba, így elkerülhetjük, hogy a szőr magába szívja az anyag egy részét. Míg a porok applikálásánál érdemes természetes szőrből készült ecsetet használni, addig ebben az esetben a szintetikus ecsetek is kiválóan működnek. Az szivacsok szép, egységes fedést garantálnak, azonban elnyelik az alapozó nagy részét, így (habár maga a szivacs olcsóbb mint az ecset) nem túl gazdaságos megoldás.

alapozoecsetek.jpg

2. Szem és a szemöldök sminkelésesre szolgáló ecsetek

Ahhoz, hogy szépen el tudjuk dolgozni a szemhéjfestéket, kifejezetten szükségszerű a satírozó ecset használata. Ezek az ecsetek akkor működnek a legjobban, ha természetes szőrből készültek, hiszen így megfelelőbben tapasztják a bőrhöz a festéket. Hogy a legapróbb helyekre is beférjünk, érdemes beszerezni a satírozó ecset kistestvérét, a ceruza ecsetet is. A korrektorozáshoz is jól jöhet, ha kéznél van egy precíz társ. Ilyenek műszálas lapos ecsetek, de elterjed még a satírozó ecsettel azonos forma, szintetikus kivitelben is. Ha pedig valaki a szemöldökét is hangsúlyozni szokta, akkor a legszebb eredményt szemöldök ecset, és egy szemöldök kefe segítségével érheti el.

szemecsetek.jpg

3. Pirosítás, kontúrozás

A ferdén nyesett pirosító ecsetekkel könnyedén kontúrozhatunk is. Azonban az egyenesen, vagy félkörívesen metszett kontúrozó ecsetekkel, csak az arc árnyékolását tudjuk elvégezni, hiszen hosszúkás alakjuk miatt nem lehet körkörösen dolgozni velük, még a fent említett pirosító ecseteket tudjuk úgy forgatni, hogy csak vonalszerűen rajzoljunk velük.

Tehát ha egy ecset mellett kell dönteni, akkor a ferdén vágott pirosító ecset a tuti befutó. Itt is érvényes, hogy a legjobban akkor működnek, ha a szőrük nem műszálas.

blushecset.jpg

4. Púderezés és rúzsozás

A púderekhez általában csomagolnak pici puffnit vagy szivacsot, így a púder ecset könnyebben nélkülözhető az otthoni sminkfelszerelésből. Ha mégis vásárolunk, ebből is érdemes a natúr szőr mellett dönteni, és egy nagy , pihe puha fejjel ellátottat választani.

A szájecset csak abban az esetben kötelező darab, ha piros vagy egyéb sötétebb árnyalatot használunk ajkainkra. Minél sötétebb egy rúzs, annál precízebben kell megrajzolnunk vele a száj széleit, hiszen a sötét szín miatt minden apró hiba szembeütköző lehet. Egy jó szájecsettel hajszál pontosan tudjuk felhelyezni a rúzsunkat, így tökéletes hatást érhetünk el.

Fontos, hogy időről-időre minden ecsetünket tisztítsuk, és ha ezt megfelelő módon tesszük, akkor egy jó minőségű ecset akár tíz éven keresztül is hűséges társunk lehet.

lippuder.jpg

A cikket köszönjük Kátai-Pál Edina sminkmesternekHa hasznos tippekre vágytok, kövessétek őt itt!

süti beállítások módosítása