Stíler blog

8 rossz szokás, aminek érdemes búcsút mondani idén

8 rossz szokás, aminek érdemes búcsút mondani idén

2017. január 01. - Rigó Ági

Megfogadtad, hogy idén majd jobban nézel ki, mint tavaly? Nos, ehhez nem elég egy kondibérlet megvétele! Érdemes megválni néhány rossz szokástól is, ami úgy rontja a stílusunkat, hogy szinte észre sem vesszük.

best-winter-street-style.jpg

A rossz szokásoktól nem könnyű, de nem is lehetetlen megszabadulni! Íme, a lista 10 rossz beidegződéstől, amitől elsőként érdemes megszabadulni 2017-ben.

1. NEM IGAZÍTTATNI MAGUNKRA A RUHÁKAT

Miközben egyre bátrabban és vidámabban ünnepeljük a sokszínűséget, és a divat világa is egyre elfogadóbb a különböző testalkatokkal és méretekkel, megfeledkezünk arról, hogy az üzletek polcain lévő ruhák nem feltétlenül állnak egyformán jól mindenkin.

Ha azt szeretnénk, hogy úgy álljon az a ruhadarab, mintha „rád öntötték volna”, akkor vásárlás után irány egy megbízható varrónő, aki elvégzi a szükséges átalakításokat. Ne legyen több túl hosszú nadrágszár és zakóujj!

1_10.jpg

2. FOLYTON KAPKODVA ÖLTÖZKÖDNI

Úgy tűnik, hogy elméletben már mindenki tisztában van azzal, hogy reggelente mennyi időt spórolhat egy rendezett ruhatárral, és előre kikészített outfitekkel. Mégsem gyakoroljuk! Elég vasárnap este átnézni a következő heti beosztást, átgondolni a programokat, és ennek megfelelően minden napra kiválasztani a legjobb ruhadarabokat. Így amellett, hogy kényelmesebben indulnak majd a reggelek, a stílusunk is magasabb szintre lép.

2_8.jpg

3. TÚL SOK A FEKETE

A fekete a legzseniálisabb alapszín, és bizonyos ruhadarabok szinte kötelezőek ebben a színben a gardróbunkban. Ha valaki az egyszerű öltözködés híve, egészen biztos, hogy a kedvencei közé tartoznak a fekete alapdarabok. Ennek ellenére mégis van egy pont, amikor túl soknak és unalmasnak érezzük ezt a színt. Ilyenkor érdemes a fekete olyan alternatívái felé fordulni, mint a sötétkék, a tevebarna, vagy akár a púderrózsaszín.

3_8.jpg

4. NEM VIGYÁZNI A BLOKKOKRA

Murphy törvénye, hogy ha valamit vissza akarnál vinni az üzletbe, tutira nem találod a blokkját. Ötmillió másik számla persze rögtön előkerül, csak az nem, amelyikre éppen szükséged volna. Ha már csodás rendet tartasz a ruháid és kiegészítőid között, idéntől nevezz ki egy neszesszert vagy egy kis dobozt a bolti számláknak is, és mindig szakíts rá 3 másodpercet, hogy az új szerzemények blokkját beletedd.

4_8.jpg

5. HASZONTALAN DOLGOKRA KÖLTENI

Biztosan mindenki megtapasztalta már azt a bosszantó pillanatot, amikor rájövünk, hogy mennyivel jobban nézne ki a bankszámla kivonatunk, ha nem vettük volna meg azt a tök felesleges táskát, vagy éppen századik fehér pólót.

Ha shoppingolni indulunk, érdemes átgondolni, hogy mire van szükségünk, és legalább fejben összeállítani egy listát a legfontosabb dolgokról. Ha pedig valami olyasmire bukkanunk, ami nincs ezen a listán, érdemes feltenni egy pár ellenőrző kérdést magunknak, mielőtt előkapnánk a pénztárcánkat.

5_8.jpg

6. BEDŐLNI A LEÁRAZÁSOKNAK

Elég egyetlen dolgot észben tartani: csak azért, mert egy magasabb szám át van húzva, és csak bizonyos hányaddal kevesebbet kell fizetnünk, még nincs értelme ész nélkül szórni a pénzt. Nem jobb, ha egy helyett két szatyornyi tök fölösleges dologgal érsz haza a leárazások alkalmából.

Persze a szezonális kiárusítás csodás lehetőséget nyújtanak a basic ruhatárunk tökéletesítésére, és ilyenkor érdemes kipróbálni új trendeket, vagy egy-egy szokatlanabb ruhadarabot is, de érdemes megtalálni a határvonalat, és nem könnyelműen szórni a pénzt.

2015-fall-menswear-snaps-10.jpg

7. NEM GONDOSKODUNK MEGFELELŐEN A RUHÁINKRÓL

Hiába költünk vagyonokat a ruhatárunkra, ez még önmagában nem garancia arra, hogy ez látszani is fog. Fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk a ruhadarabokról: vegyük figyelembe a mosási és vasalási útmutatókat, valamint megfelelően tároljuk az egyes darabokat.

7_7.jpg

8. MEGFELEDKEZÜNK A FEHÉRNEMŰK FONTOSSÁGÁRÓL

Ha nem látják, nem számít! - Sokan gondolják így, pedig a megfelelő fehérnemű kiválasztása nagyon is fontos. Egy rossz fehérnemű nemcsak nevetség tárgyává tehet, de akár az egészségünket is veszélyeztetheti.

Érdemes újévi fogadalomként arra is gondolni, hogy idén ne csak akkor vegyünk új melltartót vagy éppen alsónadrágot, amikor szükség van rá, és szánjunk kellő időt a megfelelő darabok kiválasztására!

8_5.jpg

süti beállítások módosítása