Stíler blog

5 perces sminkmegoldások karácsonyra

5 perces sminkmegoldások karácsonyra

2016. december 23. - Pusztai Olivér

Klasszikus eset, hogy a nagy karácsonyi készülődésben azon kapjuk magunkat, hogy még semmivel nem végeztünk, miközben már jönnek a vendégek vagy éppen a család türelmetlenül várja, hogy megkezdődjön a lakoma, az ajándékozás, az ünnepség. Természetesen mi is szeretnénk összekapni magunkat, lezuhanyozni, szép ruhába bújni, megfésülködni és feldobni valami sminket, hogy aztán ezzel helyreállítva lelki békénket, mi is boldogan ülhessünk a többiekkel a fa köré.

stiervagott2.jpg

 

Íme 3 smink, amit a nagy rohanásban akkor is fel tudsz dobni, ha már csak öt perced jut a szépítkezésre:

1. Piros száj

Alapozd le magad (akár a kezeddel), de ügyelj arra, hogy mindenhol szépen eldolgozd az anyagot és ne kövess el hibákat! Ne feledkezz meg a szem alatti kényes részről, ide okvetlenül kerüljön korrektor, amit simíts fel a szemhéjadra is. Fésüld át a szemöldököd egy kefével, ha pedig hangsúlyozni szeretnéd, válassz színezett szemöldökzselét. Így egy mozdulattal rendezni tudod a kusza szálakat. Alaposan spirálozd ki a pilláidat, akár több rétegben is. Tegyél egy kis bronzert az arccsontokra, ezúttal nyugodtan nyúlj a csillogósabb fajtához. Végül dobd fel a kedvenc piros rúzsod!

vagottstiler.jpg

TIPP: ha csak lágyan viszed fel az ajkaidra, akkor a kontúrozással sem kell bajlódnod.

2. Bronzos szemek

Válassz krémes bázisú bronzos, rezes, vagy arany tónusú szemfestéket. Az ujjbegyeddel oszlasd el a mozgó szemhéjadon, és satírozd el a mélyítő vonal irányába, ügyelve arra, hogy még azelőtt elmázold, mielőtt a festék megszáradna.

vagottstilerbronzszemek.jpg

Keress egy világosabb fényes arany, bézs vagy pezsgő színű szemfestéket, de ha nincs, a highlightered is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy por alapú festék legyen, mert így tartósabb lesz a műved. Ugyancsak az ujjbegyeddel pöttyints a fényes anyagból a szemed közepére, illetve egy leheletnyit a belső szemzugodba. Spirálozz, alapozz, korrektorozz, pirosíts és dobj fel egy nude szájfényt.

 

3. Fényes-bronzos arc

Itt az alapozás és korrektorozás után bronzosítsd magad egy matt bronzerrel, és highlightold az arcod bátrabban a szokásosnál. A szemhéjad közepére is kenj a highlighterből. A szemöldököd formázd egy ceruzával és keféld át egy színezett szemöldökzselével az igazán dús hatásért.

vagottstilerf_nyesarc2.jpg

Húzd be a vízvonalad egy fényes barna ceruzával (nyugodtan kerülhet belőle a szempillák tövébe is), a még bronzosabb hatás érdekében. Spirálozd a pilláid és válassz egy matt folyékony rúzst, hogy ellensúlyozd a csillogást.

TIPP: mattíthatod a hagyományos rúzsodat is egy púder segítségével.

A cikket köszönjük Kátai-Pál Edina sminkmesternekHa hasznos tippekre vágytok, kövessétek őt itt!

süti beállítások módosítása