Stíler blog

31 zseniális mézeskalács karácsonyra

31 zseniális mézeskalács karácsonyra

2016. december 21. - Rigó Ági

A mézeskalács illatával és ízével maga a karácsony. Ráadásul dekorációnak is zseniális, hiszen csak a fantázia (és a kézügyesség) szabhat határt a jobbnál jobb ötleteknek. Jöjjön most 31 inspiráció a házikótól a karácsonyfadíszig!
gallery-1449593958-37482346-060-b10.jpg

A mézeskalács már vagy 1000 éve a kultúránk része, ami nem véletlen. Egyszerű, finom, és csodás ajándékötlet akkor, ha már az utolsó pillanat is elmúlt, de még hiányzik egy pár ajándék a listádról.

Csodás családi program lehet a mézeskalács sütés, de baráti társaságban is jó móka, pláne, ha készítünk hozzá egy klassz karácsonyi italt. Sőt, ha egyedül vágsz bele a sütögetésbe, akkor meglátod, hogy az alkotás milyen nyugtató hatással van, az illatok pedig végre megteremtik a karácsonyi hangulatot, amire vártunk.

Az alaprecept nem is lehetne egyszerűbb: liszt+porcukor+méz+tojás. Ehhez jönnek a fűszerek – aki az instant megoldások híve, megveheti a fűszerkeveréket egyben is, de gyömbérből, fahéjból, kardamomból, szegfűszegből és szerecsendióból el is készíthetjük a kedvenc mixünket.

 

1. MÉZESKALÁCS FIGURÁK

Ha kezdő vagy, és nem bízol a kézügyességedben, akkor érdemes beújítani egy pár klassz sütőformát, hiszen ezekkel nem tévedhetünk. Elég kinyújtani a tésztát, kivágni a formákat, és pár perc alatt kisütni. Miután kihűlt, jöhet a cukormáz! Ne parázz, hogy elrontod, maximum bekened az egészet :) Bátrabbak ételfestékkel is feldobhatják a remekműveket!

2. KARÁCSONYFADÍSZEK

Minden évben új díszeket venni hatalmas pénzkidobás, a régiek viszont nem mindig adják vissza az ünnepi hangulatot. Szinte alig ismerek valakit, aki teljesen elégedett lenne a karácsonyfájával.

A mézeskalács díszek erre az esetre is tökéletesek, pláne, ha a kreatív megoldások híve vagy a karácsonyfák terén. Olcsó, ráadásul az ünnepek végére el is fogy a fáról, így nem kell egy éven keresztül tárolni, mint a drága pénzért vásárolt díszeket.

3. JANCSI ÉS JULISKA UTÁN SZABADON

A mézeskalács-művészet csúcsai a mézeskalács házikók! Mérnöki pontossággal, rengeteg fantáziával és elképesztő kézügyességgel készülnek, de a végeredmény mindent megér! Stílusban a klasszikustól az egészen modernig, minden belefér a műfajba, vendégeid pedig biztosan a csodájára járnak majd.

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Egészséges, gyorsan elkészíthető ünnepi ételek

7 ajándék, amit biztosan ne vegyél egy férfinak karácsonyra

5 tipp, hogy túléld a karácsonyi hajrát, és örömet is lelj benne

Mitől lesz jó egy karácsonyi vásár?

süti beállítások módosítása