Stíler blog

Szemöldöktetoválás: már nem ciki

Szemöldöktetoválás: már nem ciki

2016. december 18. - Rigó Ági

Ha azt halljuk, szemöldöktetoválás, általában a legkellemetlenebb bordóra vagy zöldre kopott, csodálkozó, háztető vagy ebihal alakú förmedvények ugranak be. Pedig már kis hazánkat is elérte a technika újabb vívmánya, ami ezt a műfajt magasabb szintre emeli.

cara-delevinge-eyebrows-weight-nationality.jpg

A sminktetoválásokról sokkal több rosszat hallunk, mint jót. Fájdalmas és költséges eljárás, ami ritkán hozza azt a szép és természetes eredményt, amit várunk. Persze ez azért is lehet, mert az elbénázott kísérleteket sokkal könnyebb észrevenni, mint azokat, amik ténylegesen jól sikerültek. De mi újság a szemöldök bizniszben?

 

DIVATBA JÖTT A SZEMÖLDÖK

A szemöldök körül óriási a hype az utóbbi években. Szinte hetente jönnek az új dilik a szivárvány-szemöldöktől a kiszőkített verziókig. A 90-es évek túl vékonyra szedett stílusát végre felváltotta a sokkal természetesebb, dúsabb és vastagabb szemöldök, és Cara Delevingne meg Lily Collins lettek az új ikonok. Mindenki, aki ad magára valamit, bozontos szemöldökre vágyik, de mit tegyen az ember lánya, ha csak nem nő az a fránya bozót a szemünk fölé?!

255949.jpg

Nem is gondolnánk, hogy a szemöldök mennyire fontos részlete az arcunknak! Segítségével például jobban látunk, de számos érdekességet sorolhatnánk még róla. Emellett persze a szépséghez is sok köze van, hiszen a jól formázott, szimmetrikus szemöldök nagyobbnak láttatja a szemünket. Ha viszont nem nő, vagy nem úgy, ahogy szeretnénk, akkor több hónapos szenvedés rendbe tenni, ha egyáltalán sikerül.

A szépségipar megtalálta a piaci rést, és már millióféle ceruzát, port, ecsetet, sőt, akár sablont is vehetünk, hogy megrajzoljuk a hőn áhított ívet. Az új divatnak köszönhetően sokunk minden reggel legalább 10 percet tölt a tükör előtt ügyeskedve, és pingálás közben imádkozik, hogy szimmetrikusra sikerüljön az aznapi mestermű. Megtanultunk minden létező trükköt a tökéletes szemöldök elérése érdekében, és lelkesen alkalmazzuk a csodát ígérő fortélyokat.

 

ITT A HOSSZÚ TÁVÚ MEGOLDÁS

A mindennapos szemöldökrajzolás alternatívájaként nálunk is egyre népszerűbb a microbladingnek nevezett eljárás, ami tulajdonképpen egy tetoválás, de nem a régi, cikis verzióban. Ahelyett, hogy egy csík kerülne a szemünk fölé, ami úgy néz ki, mint amit alkoholos filccel rajzoltak, a microblading során apró, szálakra hasonlító vonalakkal egészítik ki a meglévő szemöldököt, így sokkal természetesebb hatást kapunk.

Az Ázsiában már vagy 25 éve ismert módszer az utóbbi egy-két évben kezdett Európában és Amerikában is elterjedni, és népszerűsége nem véletlen. A relatíve fájdalommentes eljárás eredménye bőrtípustól függően másfél-két évig marad meg.

 

ÍGY NÉZ KI LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Mint minden hasonló beavatkozásnál, fontos, hogy olyan szakembert találjunk, akiben megbízunk. A kezelést megelőző konzultáció során – mint egy fodrásznál – egyeztetni kell a lehetőségeket és az elvárásokat a szemöldök színére és formájára vonatkozóan, hiszen ugyan nem örökre hozunk döntést, de ettől függ, hogy a következő két évben mi keretezi majd az arcunkat.

Én egy régi ismerőst választottam, aki a sminkjeivel már korábban is lenyűgözött, így biztos voltam benne, hogy jó kezekbe kerülök, és nem lesz háztető meg csodálkozás a végén. Ildi először egy speciális ceruzával megrajzolta a leendő tetoválás körvonalait, pontosan kimérve mindent. Ezután még megnézhettem magam, hogy biztosan egyre gondoltunk-e.

Ezután a haj- és bőrszín figyelembe vételével kikeverte a megfelelő árnyalatú festéket, és kezdődhetett a móka!

unnamed_3_1.jpg

fotó: Béleczki Ildikó/Facestyle

A hagyományos tetoválásokkal szemben a microbladingnél nem gépet, hanem egy tollszerű szárba illesztett mikrotűket használnak, hogy a pigmentet a bőrbe juttassák. Az eljárás nem a legkellemesebb, de az előzetesen felvitt érzéstelenítő krémnek köszönhetően azért nem is vészes. Mikor a vágások elkészültek, egy jó adag festék került rájuk, hogy még jobban bekerüljön a bőrbe.

Az előzetes egyeztetéssel együtt nagyjából 1 órás a kezelés, ami után enyhén piros volt a szemöldököm környéke, de ezen egy kis alapozóval segítettünk.

unnamed_1_2.jpg

fotó: Béleczki Ildikó/Facestyle

Mint minden tetoválásnál, itt is fontos az utólagos ápolás, és hogy lehetőleg ne érje víz a friss művet. Hat hét elteltével új időpontot egyeztettünk, amikor Ildi ellenőrizte az első kezelés eredményeit, és ahol kellett javított, vagy ráerősített az új, tartós szemöldökömre.

 

#IWOKEUPLIKETHIS: HAPPY END SZEMÖLDÖK FRONTON

Mindenkinek ajánlom, aki unja a naponta megrajzolt szemöldököt, vagy éppen nem elég ügyes ahhoz, hogy ezt megcsinálja. A microbladinggel éjjel-nappal tökéletes ívet kaptam, és mivel természetes a színe, smink nélkül sem túl erős. Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, akiben bízunk, és akivel egyezik az ízlésünk. Nem árt megnézni a korábbi munkáit, referenciákat, hiszen azok magukért beszélnek.

A procedúra tényleg kibírható, és leírhatatlan az az öröm, hogy a következő két évben nem kell bajlódnom vele. Akkor sem, ha csatakosra izzadom magam edzés közben, de egy forró nyári napon sem fog leolvadni, még strandolás közben sem.

unnamed_4_1.jpg

süti beállítások módosítása