Stíler blog

Viszlát, cserepes ajkak!

Viszlát, cserepes ajkak!

2016. december 07. - Pusztai Olivér

A szánk, akár csak a bőrünk, folyamatos mechanikai hatásoknak van kitéve. Télen a fűtés, vagy éppen a hideg szél veszi igénybe ajkainkat, nyáron pedig a nap égeti, amikor nem a légkondi szárítja. A jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel a kiszáradás megelőzhető!
dry-lips.jpg

1. Hidratálás

A reggeli kávéd után azonnal fogyassz egy pohár vizet. A kávénak vízhajtó hatása van, és dehidratálja a szervezetet.  Ezt az elvesztett vízmennyiséget gyakran elfelejtjük pótolni, pedig a szervezetünk nem csak a száraz ajkakkal, de gyakran fejfájással is jelzi, ha vízre van szüksége. Éppen ezért figyelj a jelekre, amikor a tested vízért kiált.

 

2. Prevenció

Ahogyan a téli arcápolásnál úgy a szájápolásnál is törekedjünk arra, hogy ne össze-vissza kenegessük ajkainkat, hanem inkább térjünk rá egy napi rutinra: pl. kenjük be ajkainkat reggel és lefekvés előtt. Természetesen a szükség törvényt bont, de egy megfelelő ajakápolóval bőven elég naponta kétszer bekenni a szánkat. A legjobb, ha olyan terméket választunk, amiben van fényvédő faktor, vitaminok, nyugtató és ápoló anyagok.

 

3. Ha már nagy a baj

Mit lehet tenni, ha az ajkaink már kicserepesedtek? Ajakradír a megoldás! Rengeteg márka kínál speciálisan szájra gyártott peelinget. Sőt, akár házilag is könnyűszerrel előállíthatunk egy gyengéd radírt, csak keverjünk össze egy kis barna cukrot, mézet és olívaolajat.  A radírozás után használjunk ajakírt, vagy akár babapopsi kenőcsöt, ami garantáltan megnyugvást nyújt az égő ajkaknak.

 

4. Fogmosás

Akármilyen hihetetlenül is hangzik, a szájhigiénia szorosan hozzátartozik az ajkak ápoltságához is, ahogyan az is, hogy milyen higiénikusan tartod a fogkefédet. Minden fogmosásnál, amikor a törölközővel megtöröljük a szánkat, ezzel együtt eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és vérbőséget idézünk elő. Ezáltal ajkunk felfrissül és könnyebben regenerálódik. 

 A cikket köszönjük Kátai-Pál Edina sminkmesternekHa hasznos tippekre vágytok, kövessétek őt itt!

süti beállítások módosítása