Stíler blog

5 divatrekord, ami nincs, de mégis van

5 divatrekord, ami nincs, de mégis van

2016. december 06. - Rigó Ági

Nem az a durva, hogy megcsinálták, hanem az, hogy eszükbe jutott! Manapság már szinte bármiből felállíthatunk világrekordot, így összeállítottuk a legértelmetlenebb feladatok csúcstartóit.
maxresdefault_5.jpg

Az, hogy valaki hány másodperc alatt futja le a 100 métert, elég kézenfekvő megméretés. De nem kell Usain Boltnak lenni, hogy egy világrekord büszke tulajdonosai lehessünk, elég, pusztán kevésbé népszerű “sportágat” választani, akár a divatot is bevonva a játékba. Itt bizony nem hiúsági verseny kezdődik!

 

1. A LEGGYORSABB 100 YARDOS FUTÁS MAGASSARKÚBAN és RUHÁBAN

A magassarkús futóversenyeknek szép hagyományai vannak, a versenyzők mint sem törődnek a nyilvánvaló egészségügyi kockázatokkal, sőt, az aktuális trendekkel sem, amelyek szerint a lapos cipők egyre menőbbek.

A 100 yardos (pontosan 91,44 méteres) magassarkúban és ruhában véghezvitt síkfutás rekordját egy erre specializálódott weboldal szerint bizonyos Greg M. tartja, aki még 2013-ban állította fel 17:40-es idejét. A videón látható laza kocogást látva megkockáztatom: bár az úr kétségkívül tudja, hogyan kell járni egy ilyen cipőben, azért ideje megdönteni azt a rekordot!

2. A LEGTÖBB CIPŐ FELPRÓBÁLÁSA KONYHAI KESZTYŰBEN 1 PERC ALATT

A versenyszám kitalálója szerintem nagyobb jutalmat érdemel, mint a rekordot beállító Diana Kolsky, aki mindössze 10 pár topánt tudott felvenni 1 perc alatt.

Ellenben a műsorvezető urak outfitje megérne egy külön rekordot... Igazán tudhatnák, hogy már eléggé felnőttek ahhoz, hogy megfelelő méretű inget és zakót hordjanak, valamint önállóan is be kellene tudni tűrniük az inget a nadrágba.

3. A LEGTÖBB PÓLÓT FELVENNI 1 PERC ALATT

Ez az őrület már a YouTube-on is terjed, mint kihívás, és egyre többen próbálkoznak vele. A recordsetter.com szerint azonban a rekordot mág 2010-ben állította fel Jamie Matter, aki a 60 másodperces szintidő alatt 25 pólót tudott egymásra húzni. Nos, reméljük, azt is legalább ilyen jól tudja, hogy egyébként hogyan érdemes pólót vásárolni, hogy ne érjen később kellemetlen meglepetés!

4. A LEGGYORSABBAN KINYITNI EGY BŐRÖNDÖT ÉS FELVENNI EGY ÖLTÖNYT

Aki gyakran megy üzleti utakra, tudja, hogy sokszor necces a szállodában bejelentkezni, lecserélni a kényelmes repülős ruhát a szigorúan üzleti stílusra, és időben megérkezni a tárgyalásra.

Talán ez inspirálhatta az ausztrál Peter Craiget is, amikor 2010 júliusában beállította a “bőröndöt kinyitni, öltönyt felvenni” 17:24-es rekordját. (Érdemes megfigyelni, hogy az idő hasonló a magassarkúban futott 100 méterhez….)

5. A LEGTÖBB SZÍNES ALSÓNADRÁG VISELÉSE EGYSZERRE

Jake Bronsein egy színpadon, zenekari kísérettel bizonyította, hogy egyszerre 8 színes alsónadrág volt rajta. Szeretném hinni, hogy a színek csak a könnyű megkülönböztethetőséget szolgálták, és egyben köszönet, hogy Jake nem förtelmes, vállalhatatlan mintázatú darabokat választott mutatványához.

süti beállítások módosítása