Stíler blog

Hajhullás és őszülés – mit tehetnek ellene a férfiak?

Hajhullás és őszülés – mit tehetnek ellene a férfiak?

2016. október 24. - Pusztai Olivér

Sajnos a legtöbb férfi életében eljön az a pillanat, mikor elkezd őszülni és/vagy kopaszodni. Sokan tragikusan élik meg ezt az időszakot, mégsem tesznek ellene semmit. Pedig mindegyik problémára van megoldás, csak meg kell keresni a megfelelő szakembert, aki orvosolni tudja a helyzetet.

should-you-dye-your-gray-hair-picture-1.jpg

Egy jól megtervezett frizura nagyon sokat számít. Nem csak magunknak akarunk tetszeni, hanem az is fontos, hogy elkápráztassuk a gyengébbik nem képviselőit. Az elmúlt évek örömteli fejlődése, hogy a férfiak egyre jobban figyelnek a frizuratrendekre és igényesebbek önmagukra. Egyre többen tanulják meg helyesen ápolni a hajkoronájukat és elkerülik a legalapvetőbb hajápolási hibákat. Azonban van két mumus, ami az évek múltával és a hormonháztartás változásával jelentkezik: a hajhullás és az őszülés, amitől nagyon sok férfi retteg.

 

  1. HAJFESTÉS AZ ŐSZÜLÉS ELLEN

Minden férfitársamat csak biztatni tudom: ha igazán zavarja az őszülés, akkor mindenképpen a festés a legjobb megoldás. És ha körültekintően járunk el, akkor nem kell tartani attól sem, hogy bárki kilométerekről kiszúrja a trükköt.

A FESTÉS ELŐKÉSZÜLETE ÉS MENETE

- a fodrász a színskála segítségével megkeresi a színmélységet, és az alapján kikeveri az eredeti hajszínt

- tájékozódik: van-e allergiád, asztmád, esetleg sérülésed a hajas fejbőr bármely területén

- a felvitel után 10-15 perccel a festék elszínezi az ősz hajszálakat

skin_600.jpg

Fontos, hogy egy ilyen művelet nem egyenlő azzal, amikor valaki leemel egy 600 forintos hajfestéket a drogéria polcáról, majd otthon ügyeskedni kezd a szerzeményével, így rémes árnyalatokat, esetleg foltos eredményt kreálva. Ha a fodrász érti a dolgát és minőségi termékeket használ, akkor nem lesz festett hatása a hajnak, ami talán a legfontosabb az urak nagy részénél.

MILYEN GYAKRAN KELL EZT MEGISMÉTELNI?

Igazából olyan gyakran ismételhető a művelet, ahogy azt jónak látjuk, mert az eljárás nem jár szembetűnő lenövéssel, így nem látványos, ha nincs 3 hetente újra festve. A legtöbb termék lassan kikopik a hajból és nem lesz éles kontraszt a töve és a vége között. Ennek oka, hogy a festék csak elszínezi az ősz hajszálakat és nem festi őket át teljesen.

Azt gondolom, hogy ha mostanában foglalkoztat valakit az őszülés problémája, nem érdemes egy percet sem rágódni rajta. Kérjünk időpontot egy szakembertől, aki garantáltan megoldja ezt a problémát!

  

  1. HAJHULLÁS, KOPASZODÁS

Sajnos nagyon sok férfi tapasztalja a kopaszodás bosszantó jelenségét, aminek több oka is lehet mint azt elsőre gondolnánk.

Ha azt vesszük észre, hogy a hajunk napról napra kevesebb, a homlokunk pedig elkezdett a tarkónk félé csúszni, érdemes teljes vérképet csináltatni, ugyanis sokszor a szervezetben lévő gyulladás vagy góc okozza a hajhullást. A fogorvost is érdemes felkeresni, mert sok esetben a fogak a felelősek a hajhullásért. De az is lehet, hogy éppen a vitaminban szegény táplálkozás okozza.

Ha végigjártuk az orvosokat és nem találtak semmit, ami a hajhullást okozhatja, akkor valószínűleg a genetika a felelős. A tesztoszteronszint változása a férfiak 80 százalékánál felelős a hajhullásért. Ezt a folyamatot lehet lassítani, de megállítani igencsak nehéz, sokaknál egyenesen lehetetlen.

1236915_1437746585.jpg

A hormontartalmú kapszulák segíthetnek a hajkoronánk megőrzésében. Ezeknek a speciális tesztoszteron tartamú gyógyszereknek a szedését akkor sem szabad abbahagyni, ha már úgy látjuk, hogy a változás pozitív. Egy életen át szednünk kell, ha egyszer elkezdjük.

Ha mégsem szeretnénk, ha a gyógyszerek életünk állandó részeseivé válnának, akkor fontos a még meglévő hajhagymák serkentése például koffein és csalán tartalmú hajszeszek, samponok használatával.

tumblr_inline_ntf6jjlhti1tvf9s2_500.jpg

A hajhagymát és a hajat folyamatosan stimulálni kell masszázzsal és különböző kezelésekkel. Keressünk fel egy kifejezetten a hajhullás kezelésére specializálódott szalont és válasszuk az állapotunknak megfelelő kúrát. Ezzel a megoldással nem csak megnöveljük a hajhagymák és a hajszálak élettartamát, de egy jól megválasztott kezelés kifejezetten fel is frissít.

Van úgy, hogy bármit is csinálunk, bármivel próbálkozunk, sajnos nem lehet megmenteni a hajkoronánkat. Ilyenkor érdemes elgondolkozni a hajbeültetésen. Kérjünk időpontot egy plasztikai sebésznél és mérjük fel a lehetőségeket.

32622_1024.jpg

Én, aki magam is küzdök a kopaszodás ellen, azt tudom javasolni, hogy próbáljuk meg méltósággal viselni azt, amit a természet elvett tőlünk. Kerüljük a mókás trükköket, például a maradék 3 szál haj tarkóról homlokra való átfésülését. Helyette inkább keressünk egy olyan fodrászt, aki a fókuszt nem a hiányosságokra helyezi, hanem olyan frizurát alkot, amivel nem lesz szembetűnő a kopaszodás, illetve kérjünk segítséget a ritka és sérülékeny hajkorona kezeléséhez. 

hajápolás és a hajvágás szakértője: BoSa Hair Studio

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

 4 ikonikus férfi frizura, amit ki kell próbálnod

Férfi sztárok, akik megtanultak öltözködni

5 legnépszerűbb férfi plasztikai beavatkozás

Sokkoló igazság a fogkefék tisztaságáról

süti beállítások módosítása