Stíler blog

4 tipp, hogy a bőrdzsekid mindig a legjobb formáját mutassa

4 tipp, hogy a bőrdzsekid mindig a legjobb formáját mutassa

2016. október 09. - Rigó Ági

Egy bőrdzseki nem filléres mulatság, így ha rászánod magad, hogy beruházz egy minőségi darabra, érthető, ha minél jobban szeretnéd gondját viselni. Ha betartod a következő tippeket, akkor hosszú barátságra számíthatsz gardróbod legújabb díszével.

bor.jpg

A bőrdzseki már vagy 100 éve a divatrajongók kedvencei közé tartozik, mégis minden szezonban képes megújulni. Idén éppen a színes, metálos fényekben pompázó darabok hódítanak, azonban ez olyan pillanatnyi őrület, ami hamar el fog múlni, ezért ha követnéd a trendet, érdemes egy pénztárcabarát műbőrt választani.

Ha azonban hosszú távra tervezel a bőrdzsekivel, keresd a klasszikus fazont és semleges színt, hogy divatirányzatoktól függetlenül, akár évtizedekig büszkén viselhesd az új szerzeményt. Minél tovább hordod, annál mélyebben érdemes a zsebbe nyúlni, és minőségi, valódi bőrből (vagy nagyon jó minőségű vegán bőrből) készült dzsekit választani, ami a használat során szépen törik be és kopik. Ha pedig megvan a tuti dzseki, tartsd be a következő tippeket, hogy minél tovább hordhasd!

1. VÁSÁRLÁSKOR TUDJ MEG MINDENT

Ha ráleltél a tökéletes fazonra és színre (amit minden stílusban hordhatsz majd, és szinte rád szabták), ne hagyd, hogy az eufória elvakítson! Valóban nagy lépést tettél afelé, hogy egy szuper bőrdzseki tulajdonosa legyél, de csak úgy, mint az autóvásárláskor, most is érdemes informálódni. Tudj meg minél többet az eladótól: milyen bőrből készült? milyen felületi kezeléssel látták el? Vízálló-e? Milyen ápoló termékek használata ajánlott hozzá? Az üzlet vállal tisztítást vagy javítást is?

 

2. SZEREZD BE A MEGFELELŐ ÁPOLÓSZERT

Ha szerencséd van, vásárláskor már az üzletben elláttak arra vonatkozó tippekkel, hogy hogyan gondoskodhatsz megfelelően az új dzsekidről. Ha mégsem, akkor tájékozódj, olvass utána, és ha kell, kezeld víztaszító impregnáló spray-vel, vegyél hozzá tisztító szappant, és ne feledkezz meg a kondícionálóról sem.

 

3. GONDOSKODJ MEGFELELŐ TÁROLÁSRÓL

Vadiúj bőrdzsekidhez szerezz be egy minőségi, lehetőleg párnázott vállfát. Egy masszívabb fa is megteszi persze, de a műanyag és drót megoldásokat kerüld. Ez utóbbiak nem fogják biztosan tartani a dzsekit, felsérthetik a bélést és ha elgörbülnek, akkor eldeformálódhat rajtuk a váll.

Amikor hosszabb időre elteszed a dzsekit, ügyelj rá, hogy szellőzőképes ruhazsákba kerüljön, semmiképp sem plasztikba. A bőrnek lélegeznie kell, ezért nem tartjuk műanyag tárolóban.

 

4. MINDIG LEGYEN KÉZNÉL EGY PROFI

Ha olyan hiba vagy szennyeződés keletkezik a bőrön, amit házi módszerekkel nem tudsz eltávolítani, fordulj profihoz. Ez lehet egy kedves öreg bácsi a szomszéd utcában, vagy valamelyik menő hotel tisztítója is. Válaszd azt, amelyik jobban illik az időbeosztásorhoz, megszokott útvonaladhoz és a pénztárcádhoz. (Személyes tapasztalat, hogy a pláza alsó szintjén lévő tisztító nem a legjobb választás.)

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

9 pulcsi, ami biztosan melegen tart

A legjobb őszi kabátok férfiaknak

6 stílustipp, amit azonnal ki kell próbálnod

Az 5 legjobb őszi férfi parfüm

süti beállítások módosítása