Stíler blog

Az öv viselés alapszabályai

Az öv viselés alapszabályai

2016. szeptember 27. - Pusztai Olivér

Az öv az egyik legnépszerűbb és legrégebbi kiegészítő, ami nem hiányozhat a férfiak ruhatárából, mégis azt vesszük észre, hogy nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, milyen alapszabályokat kell betartani viselése közben. A most következő poszt eloszlat minden tévhitet és összefoglalja azt, hogy hogyan kell helyesen hordani az övet. ed72f3467647aa3c23231a13baaa6f63.jpg

Ahogyan az öltönyviselésnek megvannak a szabályai, azt is tudjuk, milyen szempontok alapján érdemes inget választani, úgy az sem mindegy, milyen övet hordunk és hogyan. Ez pontosan olyan kényes kérdés, mint a zokni, a cipő és a nadrág megfelelő kombinációja. Van, aki magasról tesz rá, neki tulajdonképpen tök mindegy – akár a fél világ is röhöghet rajta, ő gázul öltözködik és még büszke is rá. De vannak olyanok is, akik bizonytalanok, de szeretnék megtanulni a szabályokat, mert belátják, hogy a külső igenis, fontos.

                         

ALAPSZABÁLYOK 1.0

Ami a legfontosabb és SOHA nem szerencsés eltérni tőle:

Az öv mindig harmonizál a cipővel. Ha árnyalatban nem is, akkor anyagban, vagy stílusban legalább passzol. A monokróm öltözködés (amikor egy szín különböző árnyalataira épül a szett) manapság nagyon népszerű, és ilyenkor érdemes odafigyelni az olyan apró kiegészítőkre is, mint az öv, hiszen egy kifinomult választás rengeteget dobhat az összképen.

9a3c976d79d65fd6a73a837d1e148474.jpg 

Hogy érthető legyen, a következő egyszerű szabályt érdemes megtanulni:

Az elegáns ruhához bőrcipőt és bőrövet hordj, kerüld a fonottat és a műanyagot, leginkább a lezser hatásút. Ha laza szettet választottál, ahhoz már jöhet a hétköznapibb öv is, főleg, ha sportos cipővel kombinálod.

 SOHA ne mixeld a fekete és a barna kiegészítőket! Egy színen belül tudsz játszani az árnyalatokkal, de színben ne térj el.
betlsmatchyes.png

ALAPSZABÁLYOK 2.0

Nem csak színben érdemes körültekintőnek lenni az öv-cipő párosításnál. Matt, azaz velúr/nubukvelúr cipő esetében nem választunk fényes bőrből készült övet, vagy éppen fordítva.

 Ahogyan fontos a minőségi és jó alsónadrág, ez igaz az övre is. Kerüljük a műbőr öveket, mert roppant olcsó és kellemetlen hatást keltenek. Egy bőröv nem drága, főleg ha abba is belegondolunk, hogy mennyire időtálló.
formal-casual-belt.jpg

ELEGÁNS RUHADARABOK

Alapszabály, hogy öltönyhöz mindig viseljünk övet! Hihetetlen nagy baki, amikor azt látom, hogy hiába van kialakítva az öltönynadrágon az öv bújtató, egyszerűen nem használják. Ez alól kivétel, ha a nadrág eleve úgy van kivitelezve, hogy nincsen övtartó és a gombolása is rejtett. Manapság sok ilyen öltöny és olyan elegáns nadrág van a boltokban, amit így terveznek, ezért érdemes figyelni már a vásárláskor.

cca5f94cd4470e36a94cdc56e1336d3b.jpg 

VÁLASSZ VÉKONY, EGYSZERŰ ÖVET!

2016-ban csak Batman, a westernhősök és a pankrátorok hordanak vastag övet és óriási csatot. A városi férfi az egyszerűségre és a letisztultságra törekszik. Minél egyszerűbb a csat és vékonyabb az öv, annál menőbb és divatosabb.

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Az öt legjobb őszi férfi parfüm

Készítsd fel a hajadat télre

Elő a velúrkabátokkal

A bőrdzseki 100 éve

süti beállítások módosítása