Stíler blog

Unalmas irodai öltözetből a divatrajongók kedvence

Unalmas irodai öltözetből a divatrajongók kedvence

2016. szeptember 12. - Rigó Ági

A nadrágkosztümöt sokan a divat legunalmasabb és legkevésbé nőies találmányának tartják. Persze ez csak azért lehet, mert még sosem gondolták át a kérdést kellő kreativitással és trendérzékenységgel. Most megmutatjuk, hogy másképp is lehet!

 eva-herzigova-by-styledumonde-street-style-fashion-photography0e2a3551-700x1050_2x.jpg

Bár az időjárás még nem mindig támasztja alá, de vége a nyárnak. Legalábbis ami a fesztiválozást, nyaralást és a lazaságot illeti. Ideje visszatérni a dolgos hétköznapokhoz, és természetesen nem abban a szettben, ami a Szigeten már szinte egybeolvadt a bőrünkkel. Kézenfekvő munkaruhának tűnik a nadrágkosztüm, sokan azonban mégis tartanak tőle, nehogy túl férfiasnak, vagy épp szimplán unalmasnak gondolják őket.

Az őszi-téli trendek egyik legjelentősebbje a 90-es évekbeli ügyvédnőt idéző halszálkacsíkos kosztüm. Lehet szürke vagy barna, csak semmi feltűnő… Lássuk be, ez a stílus, amiben még Beyoncé is furcsán fest! Viszont magát a nadrágkosztümöt ne vessük el csak azért, mert nincs sok ezer eurónk megvenni a legfrissebb dizájner kreációt. Inkább variáljunk egy kicsit a színekkel, fazonokkal és mintákkal, hogy frissé és maivá tegyük ezt a stílust!

 

RÖVIDNADRÁGGAL KOMBINÁLVA

Oké, egy multi vezérigazgatójának nem feltétlenül szerencsés sortban megjelenni, de ha egy kellően laza munkahelyen veszel fel zakót és rövidnadrágot, senki nem fog kinézni. Persze ügyelj arra, hogy a sort szabása, anyaga és hossza iroda-kompatibilis legyen.

Ha nem akarod, hogy az egész nap körmöt reszelgető titkárnővel tévesszenek össze, cseréld a tűsarkút visszafogott sportcipőre, vagy egy elegánsabb, de lapos talpú topánra.

A photo posted by Pam Hetlinger (@pamhetlinger) on

 

DOLGOZZ A MEGLÉVŐ RUHATÁRBÓL

Csodás módja annak, hogy anyagi ráfordítás nélkül barátkozz a trenddel, ha a szekrényedben lapuló cuccokból kreálsz nadrágkosztümöt. A hosszított mellény régi kedvencünk, ráadásul egy fokkal kellemesebb a nyár végi időjárásban, mint egy hosszú ujjú blézer. Válassz a mellényhez (vagy nevezzük ujjatlan zakónak?) azonos színű nadrágot, és egy klasszikus felsőt.

Ha jól érzed magad az így rögtönzött nadrágkosztümben, akkor már érdemes a nyakadba venni valamelyik bevásárlóközpontot, és beruházni egy igazi szettbe.

 

KERESD A MERÉSZ SZABÁST

Sokan még mindig a derékban erősen karcsúsított, maximum csípőig érő blézereket ismerik, pedig (szerencsére) a divat már rég meghaladta őket. Pár éve még a bő, túlméretezett boyfriend fazon volt a fesöniszták kedvence, de mára kellően színesedett a kép: mindenki megtalálhatja a stílusához és alkatához legjobban illő blézert.

 

A FEKETE NADRÁGKOSZTÜM

Mind közül a legunalmasabb – gondolhatod. Pedig ez a valódi klasszikus is lehet vagány, ha okosan sakkozol a kiegészítőkkel.

A legfontosabb: a cuki kis selyemblúzt azonnal felejtsd el! Jöhet helyette egy kényelmes pamutpóló, például fehérben, de ha kedved van egy kicsit variálni, kapd elő a kedvenc rockbandás felsődet.

Egy ilyen szigorú és pasis kosztümhöz mindenképpen válassz magassarkút, de bátran lehet vastagabb, stabil sarkú darab egy csajos színben. A púderrózsaszín például remek választás. 

 

KOMBINÉ, KOMBINÉ…

A kombinészerű felsők és ruhák a nyáron elárasztották az Instagram hírfolyamot és persze a boltokat is. Ha te is megkedvelted az ilyen felsőket, akkor hozd ki belőlük a lehető legtöbbet, és ősszel rétegezd a blézered alá. 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

7 őszi trend férfiaknak

3 őszi trend, amit már most hordhatsz

5 dolog, amivel érdemes felfrissítened az őszi ruhatáradat

5 trükk, hogy magasabbnak tűnj a fotókon

 

süti beállítások módosítása