Stíler blog

7 káros szokás, amit a harmincas éveidre már igazán kinőhetnél

7 káros szokás, amit a harmincas éveidre már igazán kinőhetnél

2016. június 17. - Végh Feri

Nem hiszem, hogy bármit ki kellene nőnünk, ami felnőttként is örömet okoz és hasznos számunkra. Azonban biztosan vannak a viselkedésedben olyan dolgok, amiket rendszeresen elkövetsz, de egész biztosan nem válnak a hasznodra és jobban tennéd, ha mielőbb elengednéd őket. Ha az alábbiakat megfogadod, garantáltan jobban fogod érezni magad a bőrödben.

o-30th-birthday-facebook.jpg

1. Ne fitymáld le a rólad készült fotókat

Keress néhány képet magadról a húszas éveidből, és rá fogsz jönni, hogy baromi jól néztél ki, még akkor is, ha emlékeid szerint, akkor nagyon bénának láttad magad.

Nos, 10 év múlva pont ugyanezt fogod mondani a ma készülő fotóidról. Szóval igazán kihagyhatnád önmagad felesleges leértékelését., és akár elégedett is lehetnél azzal, amit látsz. Pláne, ha idő közben meg is tanultál viselkedni a kamera előtt, és tudod, hogyan mutathatod meg a legjobb arcodat egy fotón.

 

2. Fogadd el a dicséretet

Szimplán köszönd meg. Ne magyarázkodj, ne bonyolítsd a szitut, egyszerűen mondd, hogy „köszönöm”.

Tök bosszantó tud lenni, amikor valaki nem tudja normálisan fogadni a dicséretet. Pedig általában komolyan gondolják az emberek, amikor valamiért felmagasztalnak. Gondolj arra, hogy azért mondják, mert megérdemled.

 

3. Ne mondogasd magadnak, hogy lúzer vagy!

Ha másokkal úgy beszélnél, ahogy magaddal, szimplán szocipatának bélyegeznének és kábé senki sem állna szóba veled. Próbálj olyan hangot megütni magaddal, ahogy egy jó baráttal beszélgetnél. Légy megbocsájtóbb, elfogadóbb, bátorítóbb, és mindenekelőtt szeretetteljesebb önmagaddal. Felejtsd el a húszas éveid megkeseredett monológjait a szemét exekről és arról, hogy hogy lehettél akkora hülye...

 

4. Ne hasonlítgasd magad másokhoz

Az összehasonlítás az öröm halála. Ismerek olyat, akinek pont ezért lett elege a közösségi médiából és egyszerűen megszűntette a profilját. Facebook-függőként ebbe persze még belegondolni is borzasztó , de ők így boldogabbak, amit nem is nehéz elhinni.

Persze nem feltétlenül kell ilyen radikálisnak lenned, elég ha figyelsz magadra, és amikor azon kapod magad, hogy mások sikereivel, eredményeivel vagy élményeivel paráztatod magad, akkor megállsz egy pillanatra és újra magadra fókuszálsz, és azokra a célokra, amelyek valóban belőled fakadnak. A te utad a tied, másoké meg az övék, azoknak nincs közvetlen hatásuk a tiedre. Az egyetlen dolog ami felett totális kontrollt gyakorolhatsz az életben, önmagad vagy. Figyelj a saját fejlődésedre, hasonlítsd magad ahhoz, aki valaha voltál és nem másokhoz. Képes leszel realisztikusabb célokat kitűzni és a kisebb sikereknek is örülni ahelyett, hogy másokkal foglalkoznál. 

 

5. Ne mondj igent mindenre

Közhelyes, de az élet tényleg túl rövid ahhoz, hogy harminc felett olyasmit csinálj (a szabadidődben) amihez valójában nincs kedved. Muszáj prioritásokat találnod, ami azzal jár, hogy néha nemet mondasz.

Ha nincs kedved elmenni a barátnőd gyerekének a szülinapi bulijára, akkor ne menj el puszta udvariasságból. Ha valakinek azt ígérted, hogy elmész vele bulizni, de valójában semmi kedved hozzá, akkor ne menj. Mentsd ki magad, és fészkeld be magad a tévéd elé egy pohár borral és nyomd le a Trónok harca legújabb részeit.

Nem arról van szó, hogy innentől fogva légy egy antiszoc barom, pusztán csak arról, hogy felnőtt ember vagy, akinek egyáltalán nem kell már egy csomó olyan dolgot csinálnia, amihez valójában nincs kedve.

 

6. Ne ragaszkodj azokhoz a barátságokhoz, amelyek nem okoznak örömet

A harmincas éveink egyik feladata, hogy szelektáljunk egy kicsit barátaink között. Persze, minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, így a barátságban is előfordulnak komoly krízishelyzetek, amiket óvatosan és okosan kell megoldani. De annak semmi értelme, hogy olyasvalakire pazarold az idődet, aki rendszeresen megtiporja a lelked. Tudod, a barátság tényleg választás kérdése. 

7. Ne higgy a kifogásoknak a szerelemben

Nem, szerelmi érdeklődésed tárgya nem elfoglalt, nem azért nem ír neked sms-t, mert arra vár, hogy előbb te írj neki, nem azért akar lassítani, mert túlságosan tetszel neki és ettől megijedt. Ébresztő, egyszerűen csak nem jössz be neki annyira.

Most, hogy tudod az igazságot, már nem kell olyan szekér után szaladnod, ami nem vesz fel. Inkább töröld a számát, keverj magadnak egy italt és dőlj hátra a kanapén. Felejtsd el, hogy aztán holnap már újra nyitott szemmel járhass a világban.


További információ: veghferenc.hu

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Alakbarát meccsnézős nasik Adától

A legszexibb focimezek az EB-n

5 elképesztő szépségdili az Instagramról

Pasik és a szemöldökük

süti beállítások módosítása