Stíler blog

Így teszed tönkre a bőrödet edzés közben!

Így teszed tönkre a bőrödet edzés közben!

2015. október 08. - Rigó Ági

Mindenkinek fontos, hogy jól nézzen ki, pláne, ha egy órán keresztül bámulja magát a tükörben, például egy csoportos edzés alkalmával. Amúgy is bizonytalanok vagyunk magunkban, a fitneszterem légköre még idegen, így igyekszünk felhúzni a falakat, amelyek mögött biztonságban érezzük magunkat. De milyen áron?

denisa-dvorakova-by-james-macari-super-sporty-sure-korea-july-2012-5.jpg

Gyakran látni, hogy lányok érthetetlen okból teljes sminkben edzenek, talán azért, hogy tökéletes tükörkép bámuljon vissza rájuk, talán, hogy jó benyomást keltsenek a 200 kilós súlyzót naphosszat csak támasztó, ráncos tarkójú úriemberben.

Pedig rengeteg ellenérv szól az ellen, hogy edzés közben sminket viseljünk. Olyan ez, mintha tűsarkúban pattannánk fel a futópadra, mondván, hogy úgy hosszabbnak tűnik a lábunk. 

Vegyük sorra, hogy mi történik a sminkünkkel az egyórás edzés alatt!

Érkezés a terembe

Egy picit furán néznek a többiek, amikor meglátják a Kardashian-kontúrtól tökéletes arccsontokat, a mesterien árnyékolt szemeket és a legtrendibb rúzst. Sebaj, mindenkinél jobban nézel ki, és a tükörképed is bíztatóan néz vissza rád. Kattanjon is egy selfie ennek örömére!
lucia7.jpg

Kezdődik az óra, bemelegítés

Az extra hosszú műszempilla picit korlátozza a látómeződet, de sebaj! Csak ne kezdj izzadni, mert akkor elmoccan az arcpír... Finom, ütögető mozdulatokkal megpróbálhatsz törölközni, ha a csillogás már kezd túlmutatni minden highlighting trenden.

mariopic.jpg 

Indul a kemény munka!

Vagy ellazsálod az órát, vagy menthetetlenül izzadni kezdesz. Ha már összeszedted magad, és eljöttél, tedd oda magad, nem igaz? Ahogy egyre jobban izzadsz, a pórusaid kitágulnak, és a rajtad lévő alapozó kezd beépülni a bőrbe. A holnap reggel előbukkanó mitesszerek alapja most épül... 

Közben az arcpír elkenődik, olyan helyekre csúszik, ahova soha nem akartad volna. Bye-bye tökéletes arc!

wpid-wp-1421101133369.jpeg

Az óra még tart, de ugyanez nem mondható el a sminkedről

Lassan a szemhéjpúder és a szempillaspirál is megadja magát. Vízálló volt? Lehet, csak éppen nem extrém körülményekre tervezve... A szemed alatt sötét foltot alkotva már nem olyan szexi.

Az arcod egyenletes színe a múlté, egyre jobban kezdesz kipirosodni. Lehet, hogy ehhez az árnyalathoz már nem passzol a gondosan kiválasztott rúzs?!

54af0c19e467e2ca7cdb268d8d448923.jpg

Vége az órának, szuperül dolgoztál!

A sminked viszont valahol menet közben elvesztette a tartását, ahol a te állóképességed is feladta. Az alapozó és a púder egy része már a pórusaidba tömődve várja, hogy akcióba léphessen kellemetlen bőrhibákat alkotva, a maradék pedig fura foltokban keveredik a többi festékkel.

A szemed alatti finom bőr szürkésfekete a szemceruza és a spirál maradványaitól. Ha nincs nálad sminklemosó, ezt majd zuhanyzás után a törölközővel próbálod meg eltűntetni, feleslegesen dörzsölve az érzékeny bőrfelületet – helló, ráncok!

3-copy.jpg

Mindezzel persze nem próbálom azt az irreális képet festeni, hogy edzeni csakis előzetesen maximálisan megtisztított arccal lehet, és hogy az amúgy is terebélyes sporttáskába még komoly sminklemosó felszerelést is kell tenned. Viszont ha már úgyis minden létező trükköt bevetünk azért, hogy hibátlan legyen a bőrünk, érdemes az óra előtt például egy nedves törlőkendővel áttörölni az arcodat, hogy megszabadulj attól, amit úgyis le fogsz izzadni. Magadnak, és a veled együtt edzőknek is jót teszel, ha így teszel!

Olvass még Stíler cikkeket:

Sportos Stíler: Azok a problémás területek

Mitől lesz tökéletes egy farmer?

Mit ne vegyünk fel randevúra?

Sztárok stílusevolúciója: kiből várhat divatikon?

süti beállítások módosítása