Stíler blog

Szivárványszínű haj és körhintaruha: a legőrültebb divatarcok

Szivárványszínű haj és körhintaruha: a legőrültebb divatarcok

2015. október 04. - Dobos Emese

Divattervezők, szerkesztők, előadók… Ők azok, akik nem csak „ünnepnapokon” őrülnek meg, már ami a szettjeiket illeti. Minták, szőrmék, textúrák forgatagában élnek, szinte jelmezben járnak még a hétköznapokon is! Nézzük a legsúlyosabbakat!

Ha valakinek van pénze és híres, még nem feltétlenül „néz ki jól”. Attól, hogy valaki az egyik legesztétikusabb szakmában, a divatiparban dolgozik, még nem jelenti azt, hogy ízléses és stílusos. Persze vannak olyan figurák, akik direkt elborulnak és ez a stílusuk, ilyenek is kellenek néha! Ők azok, akik aztán fittyet hánynak a trendekre, meg hogy „olvadjunk be a tömegbe”... dehogyis! Megemlékeztünk már a fesztiválszörnyekről, a legbizarrabb plasztikai műtétekről, a divathetek legidétlenebb szettjeiről, valamint a legrosszabbul öltözött hírességekről: jöjjenek most a legőrültebb divatarcok!

Anna Piaggi: a több mindig több

Minden szakmai tiszteletem és elismerésem a nemrégiben elhunyt olasz divatkritikusnak: az viszont, hogy észrevétlen és szürke egérke, nem tartozik az állandó jelzői mellé! Ő már akkor szivárványszínű hajjal hódított, amikor a többség még azt sem tudta, mi az a color bug, nem is beszélve az extrém színű rúzsokról, és a frizurájához hasonlóan színpompás szőrmékről.

page1_3.jpg

Anna dello Russo: a paradicsommadár

Hogy folytassuk a sort a divatújságírók sorával: a másik Annánk sem az a minimalista típus. Amolyan paradicsommadár színpompás külsejével, aki egy-egy divathét során szinte bármit magára vesz és cseppet sem szégyenlős! Aki követi Instagramon, látja, hogy nem riad meg egy-egy fürdőruhás képtől sem. És igazság szerint szeretnék ennyi idősen (53 éves) csak ötödennyire is jó testet! 

page3_4.jpg

Iris Apfel: a szupernagyi

A 94 éves stílusikon! Jellegzetes, hatalmas szemüvegkeretéről bárki könnyedén felismeri kilométerekről: nála a több, az több – már ami az ékszereket illeti! Szereti halmozni és rétegezni a nyakláncokat, karkötőket, melyek színpompás, mintás öltözékeit díszítik. Zseniálisan jól néz ki, szuperegyedi stílusa van, és igazi példakép, hiszen sikerült méltósággal vennie az évek múlását!

page2_4.jpg

Lady Gaga: a sokkoló

Az egyetlen és megismételhetetlen: a popzene szörnyanyja, aki ha nem sokkol… akkor is sokkol. Bár az érdem nagyrészt volt stylistjáé, Nicola Formichettié, de azért Gagát akkor sem kevered össze a szomszéd csajjal, ha csak úgy leruccan valahova hétköznap. A jelenlegi stílustanácsadója Brandon Maxwell, aki most debütált saját kollekcióval a New York-i divathéten!  Mindenesetre imádom nézni Gaga videóit, ugyanis ilyenkor azzal szórakoztatom magam, hogy sorba bukkanok rá a legmenőbb márkák kreációira!

page4_4.jpg

Katy Perry: puszedli és cukormáz

Bizonyára megsértődne, ha ezt olvasná, de kinézetben nagyjából Gaga kishúga. Néha csak egyszerűen bolondos, néha viszont egy egész körhintát magára tud húzni. Neki sem kell a szomszédba mennie, ha feltűnésről van szó, de a stílusára inkább a glamúrszerű mézespuszedli meg a cukormáz jellemzőek. Azért Castelbajac kreációit élvezettel nézegeti az ember!

page5_2.jpg

Zandra Rhodes: lady in pink

Lehet, hogy a pink hajú hölgy neve nem cseng olyan ismerősen, mint a lista előző helyezettjei: Zandra Rhodes egy brit divattervező. Még a '60-as évek végén robbant be a köztudatba színpompás kreációival, stílusa és tündöklése pedig azóta is töretlen: a 75 éves Zandra öltözködése és hajszíne egy cseppet sem konszolidálódott!

page6_2.jpg

John Galliano: jelmezbál az egész világ

Versenyünk egyetlen férfi indulója, a tervezőgéniusz John Galliano: mialatt a Dior-ház vezető tervezője volt (a 2011-es antiszemita botrányát megelőzően), szezonról-szezonra izgulhattunk, hogy most éppen milyen őrült szerelésben fog meghajolni a show után. Kalóznak öltözik? Űrhajósnak? Nála sosem lehetett tudni!

page7_1.jpg

Olvass még több Stíler cikket:

Mitől lesz tökéletes egy farmer?

5 stílus, ami mindig divatban marad

A legjobb divatbefektetések

8 ruhadarab, ami káros az egészségre

süti beállítások módosítása