Stíler blog

Vissza a suliba! A 7 legjobb amerikai gimis film

Vissza a suliba! A 7 legjobb amerikai gimis film

2015. augusztus 30. - Rigó Ági

A szeptember elkerülhetetlenül közeledik, és nemsokára mindenki előveheti a kockás rakottszoknyáját és nyakkendőjét – akár szó szerint, akár képletesen értve. Kockás szoknya, menza, kajacsata, össznépi kórus és persze amerikai foci… ezek nélkül a sablonos dolgok nélkül nincs igazi amcsi tini mozi. Idézzük fel a 7 legjobbat, amelyek humorukkal, divatjukkal, vagy éppen ostobaságukkal maradandó emlékké váltak.

59ada554-378a-4ccf-9170-f91110a67810.jpg

Hány olyan film van, ami az amerikai iskolák hierarchikus rendszeréről szól!? Az olyan blockbuster filmeket vesszük most górcső alá, melyekben szőke, copfos pompomlányok ijesztően magasra emelgetik a lábaikat, izompacsirta focisták szívatják a lúzereket, vagy éppen a suli szívtiprója fűzi az egyik lányt, szigorúan fogadásból. A végén pedig mindenki együtt énekel :)

Alicia Silverstone és a kockás kosztüm esete – Spinédzserek/Clueless

Bölcs, sőt egészen világmegváltó gondolatok, romantika és Calvin Klein. Azt a sárga kockás kiskosztümöt soha nem fogjuk elfelejteni, amiben Cher (Alicia Silverstone) feszített, és azt is megtanultuk, hogy egy kis shopping mindent megold. A tolla végén lévő rózsaszín pamacsról pedig ne is beszéljünk – mindenki olyanra vágyott akkoriban (és talán titkon most is)…

 

Lindsay Lohan régen filmekben is szerepelt, nemcsak a bíróságon – Bajos csajok /Mean Girls

A Bajos csajokban az ifjú színésznő még egyben volt – szinte már hihetetlen! Emellett megtudhatjuk a filmből, hogy szerdánként pinkben kell járni (ezután biztos gyorsabban megy majd a reggeli készülődés), és válogatott, gonosz beszólásokon kuncoghatunk.

 

Az elkerülhetetlen, sablon bénázás - A csaj nem jár egyedül/ She’s all that

Időnként mindenkinek szüksége van egy jó makeoverre, ami mindent más perspektívába helyez. Néha elég csak megfésülködni és feldobni egy sminket, na meg persze megszabadulni a krumplis zsák fazonú ruháktól.

 

Az én kedvencem és a legbénább címfordítás – Kemény dió/Jawbreaker

Fekete komédiába oltott tinivígjáték, amiből megtudhattuk, hogy egy cukorka is rém káros lehet az egészségre. Itt a népszerű csajokat a csúnyácska szívatja, és kiharcolja magának az áhított makeovert.

 

Én ettől a csajtól féltem – 10 dolog amit utálok benned/10 things I hate about you

Itt bizony a romantikán van a hangsúly, de a jó kilencvenes évekbeli divat is jelen van. Lehetetlen frizurák, indokolatlan haspólók és csípőnadrágok végtelen sora… Reméljük, ennyire sosem tér vissza a divatba ez a stílus.

 

Szerintem ennek mindenki bőgött a végén - Kegyetlen játékok/Cruel Intensions

Igazi klasszikus, egy kiegyensúlyozott mix kavarásból, szexből, romantikából és persze divatból is. Kathryntől (Sarah Michelle Gellar) főleg a kiegészítőkkel kapcsolatban tanultunk: kiderült ugyanis, hogy egy ékszer bizony nagyon hasznos második funkciót is kaphat. A másik, hogy azok a magas sarkú papucsok indokolatlanul rettenetesek voltak, és bár megint kúsznak vissza a divatba, de szerencsére vannak sokkal jobb lehetőségeink is.

 

Azóta mindig zárom a szobám ajtaját - Amerikai pite/American Pie

A sulis tinivígjáték kategóriában mindenképpen meg kell említenünk mindenki kedvencét, az Amerikai pitét is. Szerintem ez a film abban különleges, hogy szinte nem volt ruhás jelenet, ami beleégett volna a retinánkba – ellenben a pitére már sosem nézünk ugyanúgy.

 

Olvass még több Stíler cikket:

A legjobb sminktippek a nyár végére

Mit egyél, hogy szép legyél?

Nagy mellek kontra divat

6 dolog, amit ne kérdezz meg egy divatmániástól

süti beállítások módosítása