Stíler blog

3 tipp, hogy elégedett légy a frizuráddal

3 tipp, hogy elégedett légy a frizuráddal

2015. augusztus 01. - Pusztai Olivér

A fodrász-vendég kapcsolat abszolút a bizalomra épül. Biztosan veled is megesett már, hogy beültél a fodrász székébe, és amikor felálltál onnan, egyáltalán nem voltál elégedett a végeredménnyel és csak egy erőltetett mosoly hagyta el az arcod, amikor a borbély rákérdezett tetszik-e? Nos, hogy máskor ne kerülj ilyen helyzetbe, most adunk pár hasznos tippet, melyek segítségével legközelebb te irányíthatod a fodrászodat, segítünk, hogy egy nyelvet beszéljetek, és ne ő vágjon olyan frizurát, amilyet éppen szeretne. 

step-13-mens-mid.jpg

Nekem, személy szerint nagyon fontos, hogy a fodrászom naprakész legyen a legújabb trendekkel kapcsolatban. Fontosnak tartom azt is, hogy amikor beülök a székébe, konkrét elképzelésem legyen, ne ő álmodja meg, hogy hogyan nézzek ki és milyen frizurát szeressek, hiszen én fogom azt hordani legalább egy hónapig. 

Ahhoz, hogy minél jobb végeredményt érjünk el, kell egy kis felkészülés előtte, illetve fontos, hogy ismerd magad, a stílusodat és hogy mi az, ami a legjobban áll neked. Ha ezek megvannak, kizárt, hogy elégedetlenül állnál fel a székből.

Első szabály: találd meg a neked előnyös frizurákat

Hiába szeretsz bele egy stílusba, ha az semmiképpen sem passzol az adottságaidhoz. Az első és legfontosabb lépés, hogy tudd, milyen a fejformád, és ahhoz milyen típusú hajak állnak jól. Korábban már összefoglaltuk az összes fej és arcformát, valamint a hozzá illő frizurákat – kattints, hogy jobban megismerd magad! szemuveg01.jpg

Második szabály: ismerd meg az aktuális trendeket

Oké, nem kell állandóan a legújabb trendek szerint élni és öltözködni, de a fodrászodnak kötelező ezeket ismerni! Elég, ha minden szezon elején egy kicsit körülnézel a neten és tájékozódsz egy picit az újdonságokról vagy éppen a visszatérő klasszikusokról. Egy szezonon belül úgyis legalább háromszor fogsz elmenni hajat vágatni, addig pedig bőven kikristályosodik, hogy mi az, ami a leginkább illik hozzád az új megoldások közül.

Ha éppen szükséged van egy kis inspirációra, akkor most jól figyelj, mert ezek az idei szezon legdivatosabb hajkölteményei, melyek közt minden arcformához megtalálhatod a legmegfelelőbbet.
popularcuts.jpg

Harmadik szabály: vágás előtt pontosan tudasd a fodrásszal, hogy milyen frizurát szeretnél.

Oké, ha már tisztában vagy az arcformáddal és azzal, hogy mi áll jól neked, és azt is tudod, hogy mit szeretnél, akkor érdemes lementeni a telefonra pár inspirációs képet! Ezeket mutasd meg a fodrásznak, beszéljétek át, kérd ki a véleményét! Lehet, hogy éppen olyan frizurát választottál, ami nem biztos, hogy a te hajtípusodnak a legmegfelelőbb, ezt a fodrász azonnal meg tudja mondani. Ha kell, ajánlani fog neked olyan hajformázókat, amelyekkel otthon, magadnak is be tudod majd állítani a kiválasztott frizurát.

 

Olvass még több Stíler cikket!

Lehelj életet a sérült, töredezett hajadba!

Katasztrófális frizurák

6 világsztár, akiknek irigykedünk a frizurájára

Támad a színes hónaljkutya!

 

süti beállítások módosítása