Stíler blog

Conchita Wurst? Voltak nála sokkal bátrabbak is!

Conchita Wurst? Voltak nála sokkal bátrabbak is!

2015. május 30. - Pusztai Olivér

Conchita Wurst a múlt évben sok országban kiverte a biztosítékot, amikor több mint 140 millió ember elé kiállva drag queenként megnyerte az Eurovíziós dalversenyt. Voltak, akik csodálták bátorságáért, és voltak, akik megvetették és kiröhögték úgy, hogy igazából fogalmuk sem volt arról, hogy az előadó mit is képviselt a megjelenésével. De kik is pontosan a drag queenek? Mióta léteznek és miért nincsen semmi közük a transzvesztitákhoz? Ez mind rögvest kiderül!

drag_queen.jpg

A drag a cross dressing egy nagyon speciális formája, azaz, amikor férfiak a másik nem ruháiban pózolnak szívesen. (Egyébként ez létezik fordítva is, nők is szívesen bújnak férfi ruhákba – és most nem a boyfriend jeansre gondolunk:)) Ők egyszerűen így érzik jól magukat, mondhatni, csak a ruhákért csinálják. A transzvesztiták ennél tovább mennek, az ő estükben mindig van szexuális vonatkozása is a cross dressingnek. 

1800s-mattsko_wordpress_com.jpg

A drag queen tehát egy olyan férfi, aki ruházatával nagyon kihangsúlyozza személyisége nőies oldalát. A világ eddig legismertebb drag queenje nem más, mint a tavalyi Eurovízió győztes Conchita Wurst, de nem ő volt az első és egyetlen olyan férfi, aki megjelenésével és stílusával erősítette a nőies énjét. Már az 1800-as évek elején voltak nála sokkal bátrabb kezdeményezők, akik titokban női ruhákba bújva, fittyet hánytak az akkor sokkal prűdebb, képmutatóbb és konzervatívabb társadalomra.

1941-freddie-renault-queermusic-600x714.jpg

Most összeválogattuk az elmúlt kétszáz év leglátványosabb drag queen fotóit, amiben nyomon lehet követni, hogyan változott ez a stílus az 1800 évek elejétől egészen 2015-ig.

 

Olvass még több Stíler cikket:

VIDEÓ! Így vasald a hajad, hogy ne sérüljön

Pucér popdíva a vörös szönyegen

15 vérciki tetoválás, amire nincs mentség

Arcformák és hozzá illő frizurák

 

süti beállítások módosítása