Stíler blog

Breaking: nem is kövérít a csíkos!

Breaking: nem is kövérít a csíkos!

2015. május 26. - Rigó Ági

A csíkos felső olyan alap ruhadarab, aminek minden szekrényben ott lenne a helye. Mégis úgy tűnik, hogy szeretünk megfeledkezni erről a basicről, de vajon miért? Szerintem a válasz a „csíkos kövérít” című városi legendában keresendő.

Adott egy hihetetlenül jól variálható minta, és a nők (optimista becslés szerint) fele elvből kizárja az életéből és a gardróbjából is. Pedig jól néz ki farmerral, illik a szövegnadrághoz vagy a szoknyához is, de a mostanában visszatérő kantáros kertésznadrágokkal, sőt trapéznadrággal is menő... Röviden: hétvégére vagy az irodai outfitbe is tökéletes választás. Ha akarod, van egy kis franciás bája, de jól illik a minimál vagy akár a grunge stílushoz is. Igazi kaméleon lehet a ruhatáradban.

De mi van a csíkokkal és az optikai illúzióval? Nos, nem szépítem a helyzetet, tényleg van ilyen. De ez nem jelenti azt, hogy ügyesen ne lehetne elmozogni a dolgot. Nyilván egy cuppanósan feszes, nyakig zárt, egyenletesen csíkos felső viszonylag kevés embernek előnyös. De amint elkezdünk keresgélni a különböző vastagságú és kontrasztú csíkok, valamint a szabásvonalak között, rájövünk, hogy bárki megtalálhatja a neki előnyös verziót.

1. A legfontosabb szabály, hogy hacsak nem vagy világszépe-sportsztár-szupermodell, akkor a teljesen feszes darabokat kerüld.

2. Egyébként is igaz, hogy nem szabad megfeledkezni azokról az alapszabályokról, amiket amúgy is szem előtt tartasz vásárláskor. Például ha a V kivágás előnyös, akkor csíkosból is keress ilyet.

3. Ha nagyon bizonytalan vagy, válassz vízszintes helyett függőleges csíkokat, azok biztosan nem pakolnak rád plusz kilókat. Ugyanilyen jó megoldást jelentenek az átlós csíkok is.

4. Ha vannak területek, amelyeket végképp nem szívesen nagyobbítanál magadon – vállak, úszógumi, derék – akkor olyan felsőt keress, ami a problémás területen egyszínű.

5. Ha bizonytalan vagy, akkor hordd a csíkos felsőt sötétszínű dzsekivel vagy blézerrel, így az összhatás (középen a csíkok, oldalt viszont az egyszínű kabát) garantáltan karcsúsítani fog.

Ha megfogadod a fenti 5 tippet, akkor egy új kedvenccel fog bővülni a ruhatárad, könnyebben megy majd a reggeli készülődés, és még egy lépéssel közelebb kerülhetsz azokhoz, akiket mindig úgy irigylünk:)

További stíler stílustippek:

süti beállítások módosítása