Stíler blog

A másnaposság tízparancsolata

A másnaposság tízparancsolata

2015. április 17. - Rigó Ági

Végre igazán jó idő van, ami abból is látszik, hogy esténként hatalmas tömegek lepik el a szórakozóhelyek teraszait, és a belvárosi utcákat. Ilyenkor a fröccs is jobban csúszik, és vele együtt könnyen megcsúszhat az egész este. Másnap pedig jön a fejfájás, rosszullét és egyéb kellemetlenségek. A meglehetősen komolytalan "soha többé nem iszom" mantra helyett inkább kezeld a helyzetet profi módjára, és tartsd észben 10 tippünket.

the-hangover-2-wallpaper-9.jpg

1. A magnézium a legjobb barátod! Enyhíti a fejfájást és csökkenti a vérnyomást. Nem is kell tovább magyarázni, ugye?

2. Hidratálj okosan!  Felkelés után azonnal igyál magas ásványi anyag tartalmú, lehetőleg szénsavmentes vizet. A gyümölcslé is jó választás, mert a benne levő fruktóz segít lebontani az alkoholt.

17iv49frtelhcjpg.jpg 

3. Lehet, hogy farkaséhes vagy másnap, lehet, hogy nem bírsz enni. Ez típusfüggő, ami viszont mindenkinek ajánlott: egyél könnyen emészthető zöldség-, erő- vagy csirkelevest. A szervezeted káliumhoz és sóhoz jut belőle, ráadásul a gyomrot is nyugtatja.

champignon-consomme-1516001aa6551ea6b19ff7be6c2d5026_champignon_consomme1.jpg

4. Ha már el bírod viselni a turmixgép hangját, készíts mézes banánturmixot! A banán nem véletlenül superfood, hiszen csodákra képes – a másnaposságon magas káliumtartalma és könnyen emészthetősége révén segít.

5. Készíts gyógyteát! A rozmaring, a citromfű és a friss gyömbér csodákra képes, hiszen nyugtatja a gyomrot, segít a fejfájáson és serkenti az emésztést.

6. Ne igyál többet! „Kutyaharapást szőrével!” és „gyógysör” – ismerősen hangzanak? Valójában nem szabad a másnaposságra alkoholt inni, hiszen a regenerálódó szervezetednek adsz egy újabb pofont.

hangover.jpg

7. Kerüld a nehéz ételeket, hiszen azok csak tovább terhelik az amúgy is megviselt szervezetet.

8. A szauna méregtelenítő hatása nem a legjobb ilyenkor, hiszen az amúgy is dehidratált szervezetből további, nagy mennyiségű vizet von el.

9. Ne vezess! Fáradt vagy, kimerült, és lehet, hogy a szonda már nem mutatna ki semmit, de a reakcióidőd még nem az igazi, és nem tudsz koncentrálni.

10. Inkább mozogj! Ne a szupermaratont fusd le, de egy könnyű séta jót fog tenni. Hatására endorfint termel a szervezet és az anyagcsere is gyorsabb lesz. A friss levegő jótékony hatásait pedig nem kell soká taglalni, igaz?

 További tippek bulizáshoz:

 

süti beállítások módosítása