Stíler blog

A tökéletes zokniválasztás hétparancsolata

A tökéletes zokniválasztás hétparancsolata

2015. április 04. - Pusztai Olivér

A megfelelő zokniválasztás igenis nagyon fontos, hiszen annál illúziórombolóbb nincs is, mint amikor egy jólöltözött férfi egy totálisan indokolatlan színű, vagy mintázatú zoknit vesz fel. 

Az utcán, munkahelyen, étteremben, kávézóban, vagy akár tömegközlekedési eszközre leülve azonnal kivillan a zokni és rögvest kiderül, hogy kinek milyen a stílusérzéke. Kevés lehangolóbb dolog van, mint amikor egy csiricsáré, vagy éppen színben teljesen különböző színű zoknin akad meg az ember szeme, pedig a szabály nagyon egyszerű:

82c049fa-c2ee-4483-b781-0c32fc1e8d41.jpeg

A zoknit mindig a nadrág, vagy a cipő színéhez kell igazítani. A legjobb, ha egy férfi fiókjában a sötét színű (főként fekete) zoknik vannak többségben, de persze szükség lehet még szürke, barna, sötétkék, khaki zöld színűre, sőt esetenként fehérre is. DE!

Az igényes megjelenéshez a következő pontokat kell megjegyezni:

  • A zokni cipőhöz való párosítása akkor nyerő, ha a nadrág és a cipő színe harmonizál. A khaki zöld nadrág és a hozzá azonos színű zokni, valamint egy barna cipő tökéletes párosítás, de a fehér vagy vajszínű nadrág fehér zoknival és vagy barna cipővel tiltólistás!!! (A világos nadrágokhoz a sötét cipő alapból kerülendő a ’90-es évek óta.)
  • Farmernél mindig a cipő színével megeggyező színű zoknit válasszunk és minden esetben kerüljük a barna-szürke és a zöld-kék párosítást!!!
  • A zokni hossza sem mindegy, a nadrág típusától függ. A szövetnadrágokhoz mindig hosszabb zoknit kell felvenni, hiszen leüléskor az ilyen típusú nadrágok sokkal feljebb csúsznak a lábszáron. Farmerhez a bokazokni is megteszi. 
  • Természetesen hordhatunk élénkebb színű mintákat is, de fontos, hogy harmonizáljanak a nadrág árnyalatával.
  • A zokni anyaga is fontos! Plüssös, frottír zoknit KIZÁRÓLAG sportcipőhöz veszünk fel, az elegáns cipők esetében mindig vékony zoknit hordjunk.
  • Tavasszal és nyáron sok férfinál előkerülnek a titokzoknik. Ennél a zokni típusnál egyetlen egy szabály van. Ha már titokzokni, akkor ne látszódjon ki! Se a tengerész cipőknél, se mokkaszínnél, sehol se!!!
  • A zokni-szandál kombó pedig olyan, mint a kilógó, hosszú orrszőr: nincs rá menség, semmilyen körülmények között!!!

 

Uraim, ha ezt a pár egyszerű szabályt betartjuk, akkor biztosan elkerüljük, a kínos szemforgatásokat, a hátunk mögötti összesúgásokat és a kiábrándult női pillantásokat.

 

süti beállítások módosítása